До Запоріжжя прибув ще один європейський тролейбус-гармошка

19.06.2020 14:23

П’ятий тролейбус Van Hool поповнив тролейбусний парк комунального підприємства «Запоріжелектротранс». Наступного тижня машину випустять на лінію. Планується, що тролейбус обслуговуватиме маршрут № 3 «вул. Піщана – 4-й Південний мікрорайон».

Тролейбус бельгійського виробництва. Довжина машини - 18 метрів. Він розрахований на 120 пасажирів. Особливістю моделі є те, що тролейбус обладнаний сучасною системою кондиціонування та опалення салону, а також має дизельний генератор. Він дозволяє тролейбусу рухатись без під'єднання до контрактної мережі та об’їжджати перепони - місця ДТП або ділянки, на яких стався порив мережі.

- Цього року наше комунальне підприємство «Запоріжелектротранс» отримало п’яту машину. Попередні 4 прибули у листопаді минулого року. За час роботи на маршрутах міста машини встигли себе зарекомендувати з найкращого боку та отримали позитивні відгуки як від пасажирів, так і від майстрів, які їх обслуговують. Тролейбус виявився дуже маневреним для своїх габаритів. У понеділок його прикрасять брендованою стрічкою-вишиванкою, і після оформлення усієї документації у вівторок випустять на лінію, - зазначив заступник начальника з виробничих питань тролейбусного парку №1 Олександр Проценко.

Водії теж характеризують тролейбус позитивно.

- Машина досить м’яка, плавна, однак швидкісна. Приємно на ній працювати. Дизельний генератор дуже допомагає, коли відбуваються пориви на контактній мережі - дозволяє не висаджувати пасажирів та спокійно довезти їх до кінцевої зупинки, - розповів водій тролейбуса Андрій Крюков.

Нагадаємо, міська влада продовжує приділяти значну увагу поповненню та оновленню муніципального транспорту. На міських маршрутах працюють 95 великих комунальних автобусів, закуповуються нові тролейбуси. Зокрема придбані 5 машин з автономним ходом, які дозволили відкрити новий маршрут на острів Хортиця. Крім того, триває реалізація програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай». Вже випущені 10 вагонів. Цього року запланований випуск ще чотирьох. Вони отримують новий більш сучасний дизайн.