Депутати внесли зміни до програми охорони здоров’я

24.06.2020 17:42

У ході 51-ї сесії міськради запорізькі депутати внесли зміни до програми «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на період 2019-2021 роки». Серед впроваджених нововведень зокрема перерозподіл видатків для покращення й оновлення матеріально-технічної бази лікувальних закладів.

Зміни в програмі передбачають перерозподіл бюджетних коштів, зокрема зменшення фінансування за низкою заходів. Це вимушений крок, на який пішла міська влада, оскільки через пандемію коронавірусу міський бюджет недоотримує кошти. Більше того, додались видатки на боротьбу з епідемією та на виплату доплат медикам, яку повинні були виділити з Державного бюджету. Зокрема майже 100 млн грн були спрямовані на придбання обладнання, засобів індивідуального захисту, дезрозчинів та антисептиків, тест-систем, медикаментів тощо. Ще 1,1 млн грн з міського бюджету спрямували на доплати медперсоналу запорізьких медичних установ, задіяному в лікуванні пацієнтів із коронавірусом. 

У цілому видатки на виконання заходів програми збільшилися на 1,2 млн грн. Близько 230 тис. грн спрямовані на реконструкцію приміщень першого поверху хірургічного та травматологічного корпусів КНП «Міська лікарня №9» під приймальне відділення екстреної медичної допомоги (вул. Щаслива/Дудикіна 1/6). Вартість проєктних робіт складає 221 тис. грн, будівельних – 10 тис. грн.

Також під приймальне відділення планується реконструювати приміщення першого поверху хірургічного та травматологічного корпусів КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» (вул. Перемоги, 80).

На 885 тис. грн збільшено видатки для виконання термомодернізації будівлі Центру первинної медико-санітарної допомоги № 5 (вул. Запорозького козацтва, 25).

Ще 2,5 млн грн спрямовані на забезпечення фінансування комунальних некомерційний підприємств другого рівня (заробітну плату працівникам з нарахуваннями, поточні ремонти, пільгові пенсії, пільгові медикаменти тощо).