У Запоріжжі тролейбусним сполученням з’єднають Хортицький район з Бородінським мікрорайоном

24.06.2020 17:29

Закінчилася 51 сесія міської ради. Депутати внесли зміни в низку міських програм. Зокрема й до програми «Забезпечення належної та безперебійної роботи Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту «Запоріжелектротранс».

Так, у Запоріжжі планується відкрити новий маршрут, який сполучатиме Бородінський мікрорайон та Хортицький район. Наразі перевезення на цьому сполученні здійснюються автотранспортом малої місткості. Це не забезпечує потребу мешканців районів у якісних пасажирських перевезеннях та викликає багато нарікань.

Звичайні тролейбуси там запустити неможливо через те, що відсутня повноцінна контактна мережа. Тому на маршруті будуть працювати тролейбуси з автономним ходом. Для їх роботи побудуть додаткову ділянку контактної мережі протяжністю 3,8 км в обох напрямках. Частину ж шляху, де мережа буде відсутня, тролейбуси проходитимуть на автономному ході. На запуск маршруту з бюджету міста планується виділити 2 млн 449 тис. грн.

Також 5 муніципальних автобусів облаштують сучасною системою кондиціонування. Це забезпечить комфортне і якісне перевезення пасажирів в автобусах підприємства та залучить більше платних пасажирів, що в свою чергу призведе до зросту власних доходів КП «Запоріжелектротранс».

Крім того, в Запоріжжі придбають 2 додаткових тролейбуси з країн Європейського Союзу. 

Депутати затвердили запропоновані зміни.