Нові можливості для юних футболістів та музикантів

24.06.2020 14:20

Запоріжжя придбало для дитячої футбольної школи «Металург» поля, майно на вул. 12 Квітня, технічні приміщення на тренувальній базі на Великому Лузі. Вони належали приватному власнику, а не місту. У той же час вони потрібні для забезпечення роботи дитячої міської футбольної школи «Металург», навчання дітей, які ходять до цієї школи. Про це повідомив на сесії міської ради міський голова Володимир Буряк.

Міський голова подякував депутатам за те, що вони свого часу підтримали таке рішення на сесії. Місту вдалося врятувати дитячу футбольну школу від закриття. Замість приватної школи було створено комунальну, однак майно залишилося у приватного власника. Адже воно належало приватному футбольному клубу. Тепер місто продовжує укріплювати матеріально-технічну базу школи, викуповуючи майно, яке необхідне для більш активної роботи школи.

Ще одне питання, яке стосується розвитку дітей – розширення бази дитячої музичної школи №5 у Бородінському мікрорайоні. Наразі умови, в яких займаються юні музиканти, залишають бажати кращого. Тому міська влада розглянула декілька варіантів вирішення цього питання. У результаті вдалося досягти домовленості про оренду приміщень у приватній школі, яка знаходиться поряд з діючою музичною школою. На сесії планується виділити кошти на оплату оренди приміщень.

- Існуючі приміщення школа також продовжить використовувати за призначенням. Це дозволить збільшити кількість тих хто навчається у музичній школі, відкрити додаткові гуртки та художнє відділення. Зараз це дійсно потрібно, адже попит на навчання є, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова також нагадав, що в лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги завершили ремонт приміщення та монтаж сучасного ангіографа. Проводяться пуско-налагоджувальні роботи, навчання медичного персоналу, після чого апарат запрацює на повну потужність, аби щодня рятувати життя запоріжців. Це дуже важливо. Адже саме серцево-судинні та судинно-мозкові захворювання залишаються лідерами серед причин смертності в Запоріжжі, як і в Україні в цілому.