У Запоріжжі працюють над відновленням трамвайного маршруту №12

25.06.2020 15:50

На ділянці вулиці Шевченка виконують комплекс робіт з благоустрою. Ремонтують трамвайну колію, тротуар та дорогу. Все це – частина проєкту з відновлення повноцінного руху трамвайного маршруту №12, який планується завершити наступного року. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив, як просуваються роботи.

Важливий проєкт - відновлення у повному обсязі руху трамвайного маршруту №12. Його розбито на кілька складових. Зокрема відновлено шляхопровід Каліброва-І. У липні буде відновлено рух автотранспорту через відремонтований шляхопровід Каліброва-ІІ. Найближчим часом також буде відремонтовано дорожнє покриття між шляхопроводами.

Зараз виконується ремонт трамвайної колії на вул. Шевченка, на ділянці від вул. 8 Березня до кільця біля 52-ї школи. Також тут ремонтують дорожнє покриття, тротуар, оновлюють освітлення. Залучені потужності комунальних підприємств «Запоріжелектротранс», «ЕЛУАШ», «Запоріжміськсвітло», підрядників.

- КП «Запоріжелектротранс» виконує тут ремонт колій за власні кошти. Ремонт трамвайної колії на цій ділянці практично завершено. Все робиться для того, щоб наступного року у повному обсязі відновити трамвайний маршрут №12, з’єднавши трамвайним сполученням Заводський та Шевченківський райони, - сказав Володимир Буряк.

Зараз КП «Запоріжелектротранс» вже виконано часткову заміну зношених рейок та дерев’яних шпал, ремонт, виправлення та зварювання стиків, а також низку інших робіт. Виконані роботи з благоустрою території розворотного кільця, відремонтовано опори контактної мережі, замінено тросову систему, елементи самої мережі тощо.

Продовжується ремонт тротуарів. Робітники КП «ЕЛУАШ» асфальтують ділянку між трамвайними рейками. Наступний етап – асфальтування дороги на цьому відрізку.

У планах на наступний рік – прокладання односторонньої трамвайної колії від кільця біля 52-ї школи до шляхопроводу Каліброва-ІІ. Завершення цих робіт дозволить відновити повноцінну роботу трамвайного маршруту №12.

- Можливо хтось скаже, що трамвай тут не потрібен. Однак попит на нього є. Людям буде легше дістатися на роботу та додому. Трамвай це екологічний транспорт, яким можна забезпечити перевезення пасажирів на належному рівні. Роботи, які тут проводяться, це частина великого проєкту, який включає ремонт шляхопроводів на вулиці Калібровій, прокладання трамвайної колії від кільця 52-ї школи по вулицях Шевченка, Солідарності, Калібровій, - підкреслив Володимир Буряк.