У Запоріжжі відновили футбольну традицію, якій понад 25 років

26.06.2020 11:35

Понад 25 років тому у Запоріжжі була започаткована традиція проведення футбольних матчів між командою ветеранів запорізького «Металурга» та командою, яка представляла місто. Спочатку це були працівники комбінату «Запоріжсталь», пізніше до них приєдналися представники різних сфер життя міста, міської влади, громадськості.

Цього року традицію проведення таких матчів вирішив відновити відомий запорізький футболіст та тренер Леонід Семенович Ключик. Саме з ним пов’язані багато років історії дитячої футбольної школи «Металург». Товариська гра відбулася вчора на полі міської дитячої футбольної школи «Металург». Учасники матчу згадали, що свого часу вони називали такі ігри запорізькою Лігою чемпіонів, адже у них брали участь ті, хто багато чого досяг та зробив для рідного Запоріжжя.

Міський голова Володимир Буряк прийшов привітати учасників футбольної зустрічі. Адже свого часу Володимир Буряк, працюючи на комбінаті «Запоріжсталь», брав участь у таких матчах. Окремо міський голова подякував Леоніду Ключику як за відродження футбольної традиції, так і за внесок у розвиток запорізького дитячо-юнацького футболу.

- Мені приємно бути присутнім тут. Не знаю, чи існувала в інших містах України традиція проводити подібні футбольні матчі. Хочу подякувати Леоніду Семеновичу Ключику за те, що він знову зібрав учасників цього футбольного матчу, а також за внесок у розвиток запорізького футболу. Адже через ваші руки у дитячій футбольній школі «Металург» пройшли близько 5 тисяч вихованців. Багато хто з них грав та грає у відомих футбольних клубах, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що місту вдалося зберегти дитячу футбольну школу «Металург». Продовжується укріплення її матеріально-технічної бази. Зокрема нещодавно місто придбало для ДЮСШ «Металург» приміщення, майно, яке знаходиться на території футбольної бази на вул. 12 Квітня. Окрему подяку Володимир Буряк висловив ветеранам «Металурга», які прийшли на матч.

- Важливо, що коли ми вирішили відроджувати «Металург» ви одразу ж підтримали цю ідею. Зараз у нас знову є своя команда. Впевнений, що у неї все буде добре, - наголосив Володимир Буряк.