Запорізьку молодь запросили на квест та привітали зі святами

26.06.2020 16:50

День молоді щорічно святкують в останню неділю червня. Напередодні дати міська влада привітала запорізьку молодь зі святом. Управління по роботі з молоддю та сім’єю організувало Інста-квест, де учасники мають виконувати завдання та знаходити таємні локації. Кожен крок гравці повинні завантажувати в сторіз соціальної мережі Інстаграм.

На участь у незвичайному квесті подавали заявки 15 команд, але через карантинні обмеження організатори затвердили 10. У кожній команді – по 3-5 людей. Учасники зібралися на площі Маяковського, і звідти розійшлись розгадувати 6 локацій. Серед них – Театр юного глядача, де вони знімали міні-п’єсу, кінотеатр Довженка, в якому молодь створювала невеликий трейлер. Також учасники станцювали на центральній площі міста, малювали із зав’язаними очима та відповіли на питання про закони України.

- На всіх локаціях учасники обов’язково знаходяться в масках, дотримуються дистанції, щоб все було безпечно. Кожну локацію треба знімати на телефон та завантажувати це в мережу Інстаграм. Звідти ми збираємо матеріали на нашу сторінку molod.zp, і вже за результатами визначаємо переможців. Тобто це розважально-інтелектуальний квест, де учасникам необхідно проявити себе з різних сторін. Зробили це міні-свято для того, аби все ж підтримати настрій молоді та знизити напругу в суспільстві, - розповів начальник управління по роботі з молоддю та сім’єю Запорізької міської ради Олексій Савицький.

За результатами набраних у квесті балів всі команди отримали подарунки. Також кожен учасник міг сфотографуватися у креативних фотозонах.

Учасники заходу зазначали, що окрім квесту, представники обдарованої молоді Запоріжжя отримують грошові заохочення від міської влади. Премія щорічно призначається школярам та студентам за високі досягнення у навчанні, спорті та  творчості. Одна з них – десятикласниця Ліза. Під час навчання в школі вона отримала чимало відзнак, серед яких й премія від міської влади.

- Цього року я закінчила запорізьку дитячу музичну школу №4, художнє відділення. Цього року від музичної школи мене подали на міську премію для обдарованої молоді. Я вважаю, що така підтримка – не тільки матеріальна, але й загалом підтримка обдарованої молоді міста - це дуже важливо для дітей та підлітків. Адже так ми розуміємо, що наші старання та досягнення помічають, і це мотивує розвиватися далі, - сказала учениця 10 класу Запорізької гімназії №46 Ліза Жданова.