У Запоріжжі перевізників поінформували про особливості обслуговування пільговиків в умовах карантину

30.06.2020 15:39

На нещодавній сесії міської ради депутати проголосували про відновлення безкоштовного проїзду для запоріжців пільгових категорій. Таке рішення було прийняте в зв'язку з тим, через пандемію коронавірусу і її економічні наслідки соціально незахищені верстви населення виявилися в складному фінансовому становищі, тому відновлення пільгового проїзду для таких категорій було вкрай необхідним. Щоб уникнути скупчення людей у транспорті та на зупинках у вранішній та вечірній часи пік, безкоштовний проїзд відновили з часовими обмеженнями.

Управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради повідомило підприємствам-перевізникам, що з 25 червня перевезення пасажирів в авто- та електротранспорті без обмежень у часі здійснюється за переліком категорій пасажирів, які мають право на безоплатний проїзд, окрім пенсіонерів за віком. Ця категорія містян зможе скористатись правом на безкоштовний проїзд у громадському транспорті з 10:00 до 16:00.

Згідно з вимогами Кабінету Міністрів України перевезення у громадському транспорті здійснюються лише за умови перебування в одній машині кількості пасажирів, яка не перевищує кількості місць для сидіння та виключно у засобах індивідуального захисту.