Справи Запорізької футбольної школи «Металург» пішли в гору

30.06.2020 17:55

Нещодавно місто викупило дитячу школу футболу «Металург» разом з футбольними полями. З того часу тут розпочались позитивні зміни. Так, сьогодні представники міської влади розповіли, що вже зроблено на території школи, а також спростували чутки про будівництво торговельного центру замість футбольних полів.

Деякий час тому існування школи було під загрозою, адже тоді футбольна команда «Металург» припинила свою діяльність. Втім, заклад все ж вдалося зберегти завдяки тому, що було створено міську комунальну дитячу футбольну школу "Металург".

Тепер тут продовжується навчання та тренування майбутніх спортсменів. Зараз футбольній майстерності навчаються більше тисячі хлопців з 7 до 17 років.

- Коли ФК «Металург» припинив своє існування, це спричинило банкрутство школи, і діти фактично не мали доступу до інфраструктури школи, тому що це все було власністю збанкрутілого підприємства. Нам вдалося зберегти школу. Також останніми роками була дуже велика робота з боку міста. У результаті місто викупило приміщення, а також поля, які залишалися у приватного власника. Тож наразі вона фінансується з міського бюджету, і разом з тренерами, з батьками ми розбудовуємо цю школу та повертаємо їй славу, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

За час, коли школа стала міською, вже зроблено декілька великих кроків для вдосконалення. Так, вдалося повернути устаткування школи на безоплатній основі, у тому числі спортивну залу з тренажерами. Також частково зробили косметичний ремонт у роздягальнях, душових та у тренувальному залі. Окрім цього, купили мікроавтобус для пересування юних спортсменів під час змагань та замінили покриття на чотирьох з п’яти футбольних полях. П’яте планують замінити наступного року.

Серед глобальних планів на 2021 рік – розширити футбольну інфраструктуру за рахунок створення нового критого манежу для футболу. Для нього виділили територію по вулиці 12 Квітня.

Під час робочого візиту представники міської влади прокоментували також чутки про створення нібито торговельного центру замість футбольної школи. За їх словами, ця інформація не є правдою.

- Ми всіма способами розвиваємо дитячу школу футболу, прагнемо, щоб тут і надалі виховувались та тренувались майбутні зірки українського футболу. Поруч з полями ДЮСШ є земельна ділянка, яка не належить до ДЮСШ, але вона жодним чином  не зачіпає території спортивного призначення. Школа залишиться у своєму звичайному вигляді з усіма спортивними полями. І навіть більше – з кожним роком вона ставатиме ще кращою та перспективнішою для юних спортсменів, - сказав Анатолій Пустоваров.