У Запоріжжі привітали обдаровану молодь

30.06.2020 18:06

Сьогодні, 30 червня, у приміщенні міськвиконкому відбувся урочистий захід, присвячений Дню молоді. Під час зустрічі Почесними грамотами виконкому міської ради відзначили активних студентів та молодих працівників міста. Кожен також отримав цінні подарунки та квіти.

Присутніх привітав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

- У нашому місті найактивніша та найамбітніша молодь, яка допомагає нам робити Запоріжжя ще кращим. Це проявляється в організаційній, навчальній, волонтерській діяльності. Ми в свою чергу намагаємося якось підтримати їх і зробити все можливе для їхнього розвитку. Так, зокрема, створено спеціальну міську програму підтримки молодих обдарованих запоріжців, яка передбачає вручення їм спеціальних премій з міського бюджету. Лише цього року передбачено 3,6 млн гривень на премії для талановитих студентів, молодих вчених, вихованців мистецьких та спортивних шкіл тощо, - зазначив Анатолій Пустоваров.

У 2020 році матеріальну підтримку з бюджету міста отримають:

  • 359 студентів закладів вищої освіти (академії, інститути, університети) у розмірі 2600 грн (виплачується двічі на рік);
  • 11 молодих вчених закладів вищої освіти - у розмірі 15 тис. грн (виплачується один раз на рік);
  • 70 студентів закладів вищої освіти (коледжів) у розмірі 1500 грн (виплачується двічі на рік);
  • 103 учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти – у розмірі 1100 грн (виплачується двічі на рік);
  • 20 учнів мистецьких шкіл, які досягли значних успіхів у галузі культури і мистецтв – у розмірі 1000 грн (виплачується двічі на рік);
  • 10 представників учнівської та студентської молоді за досягнення у розвитку молодіжного руху – у розмірі 2500 грн (виплачується двічі на рік);
  • 40 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які досягли значних успіхів у спорті – у розмірі 1000 грн (щомісячно);
  • 15 спортсменів - кандидатів на участь у XXXII олімпійських іграх у м. Токіо (Японія) — у розмірі 5000 грн (щомісячно з 01.07.2019 до 01.08.2020 року).

20-х найактивніших представників молоді міста з нагоди свята сьогодні відзначили почесними грамотами виконкому міської ради та цінними подарунками.

- Я очолюю студентську раду свого коледжу і чимало часу приділяю організації різноманітних заходів.  Дуже приємно? коли твої старання помічають і високо цінують. А грошова підтримка – гарна можливість, наприклад, компенсувати плату за навчання або здійснити свою маленьку мрію, - розповіла студентка 2 курсу коледжу Класичного приватного університету Карина Айдарова.