Діти Запоріжжя змагалися в престижному турнірі з тенісу

30.06.2020 18:06

У Запоріжжі відбувся перший за останні 20 років турнір із тенісу для дітей віком до 12 років. Протягом двох днів хлопці та дівчата змагались за першість в одиничному розряді. Для участі в турнірі прибули близько півсотні спортсменів з усієї України.

На тенісних кортах змагались понад 50 юних гравців з досвідом. За правилами той, хто перемагає, набирає бонусні бали та проходить далі.

Ці змагання стали першим великим тенісним заходом для дітей, що відбувся в Запоріжжі. Діти сумлінно готувались до цієї події, тренуючись майже щодня.

Однак, за словами представників Запорізької обласної федерації тенісу, з кортами для тренувань виникають проблеми, адже всі вони приватні та дороговартісні для батьків юних спортсменів. Крім цього, є дефіцит тренерів для навчання дітей.

Для спільного вирішення проблем представники Запорізької обласної федерації тенісу звернулися за допомогою до міської влади. Протягом декількох років вони співпрацюють. Серед планів - відновлення занедбаних кортів на території Запоріжжя.

- Ми прагнемо розвивати теніс у Запоріжжі. Так, зараз за підтримки міського голови хочемо відновити тенісний корт у парку Дніпровського району, зробити його комунальним та безкоштовним для дітей, тому що спорт повинен бути доступним. Також будемо робити все, щоб подібні змагання й надалі відбувалися в нашому місті, адже це дуже почесно та стимулює спортсменів, - розповів голова Федерації тенісу Запорізької області Олег Панченко.

За результатами першого рейтингового турніру другої категорії для дітей віком до 12 років учасники з Запоріжжя вибороли два четвертих місця. Проте всі юні тенісисти та їхні батьки повернулися додому задоволеними. Сподіваються, такі турніри у подальшому стануть черговою спортивною традицією Запоріжжя.