Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» повідомляє про нові випадки вандалізму

01.07.2020 13:11

В обласному центрі регулярно трапляються випадки пошкодження сміттєвих контейнерів. Серед найчастіших - підпали та псування коліс. Зруйновані та поламані баки відновлюють у ремонтній майстерні ТОВ «Вельтум-Запоріжжя», також працює мобільна бригада, яка усуває несправності безпосередньо на контейнерних майданчиках в усіх районах міста.

Сьогодні ремонтники працювали за адресою проспект Соборний, 81. Тут замінили 3 зламаних колеса на двох контейнерах. Також працівники «Вельтуму» замінили спалений пластиковий контейнер у Шевченківському районі за адресою Вітчизняний бульвар, 20. Там щомісяця спалюють сміттєвий бак.

Як розповіла начальниця господарського відділу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Тетяна Гальчанська, підприємство постійно отримує заявки на ремонт контейнерів та щоденно відновлює зіпсовані баки в усіх районах міста.

- Колеса не завжди просто ламають, найчастіше їх знімають. Тому після заміни ми намагаємося приварювати колеса, щоб їх важко було зняти. Поломки трапляються від перевантаження. Містяни викидають у контейнери нетипове сміття - будівельне, листя, землю після прибирання прибудинкових територій. Металеві контейнери не призначені для такого сміття, тому колеса не витримують та ламаються. Вартість одного колеса - близько 300 грн, - зазначила Тетяна Гальчанська.

Крім того, дуже багато випадків підпалу контейнерів. Лише минулого року були спалені 125 сміттєвих баків, цього року - близько 60. Кожний випадок фіксується та за фактом підпалів керівництво підприємства подало заяви до правоохоронних органи.

- Пластикові контейнери захищені від випадкового загоряння, це передбачено технічними характеристиками. Від звичайного недопалка він не займеться. Це підпали. У нас є майданчики, де сміттєві баки підпалюють систематично через певні інтервали часу, - наголосила Тетяна Гальчанська.

Керівництво «Вельтум-Запоріжжя» звертається до мешканців Запоріжжя з проханням дбайливо ставитися до контейнерів для збору твердих побутових відходів та звертати увагу на людей, які підпалюють баки або викидають будівельні відходи.