У Запоріжжі відремонтують дорогу на ділянці між шляхопроводами Каліброва-І та Каліброва-ІІ

02.07.2020 15:08

У Запоріжжі продовжується реалізація масштабного проєкту з повноцінного відновлення роботи трамвайного маршруту №12. Вже відремонтовано шляхопровід Каліброва-І, завершуються роботи з відновлення шляхопроводу Каліброва-ІІ. Ремонтують трамвайні колії, дорогу та тротуари на ділянці вул. Шевченка. У планах на 2021 рік – прокладання одноколійної трамвайної лінії від кільця поблизу 52-ї школи до шляхопроводу Каліброва-ІІ.

Ще одна важлива складова проєкту - ремонт дорожнього покриття та тротуару на ділянці між шляхопроводами Каліброва-І та Каліброва-ІІ. Робітники КП «ЕЛУАШ» розпочали тут виконувати демонтаж бордюрів, асфальтного покриття.

Сьогодні у роботі задіяні 10 одиниць техніки. Серед них фреза, трактор, самоскиди і так далі. Працюють і 8 асфальтобетонників КП «ЕЛУАШ». У найближчі дні демонтажні роботи будуть завершені. Після цього шляховики перейдуть до встановлення бордюрів. Наступний етап – укладання нового асфальтного покриття на цій ділянці вулиці Калібрової. Всього тут планується заасфальтувати близько 4 тисяч квадратних метрів дороги. Також буде виконано частковий ремонт тротуару.

У подальшому також планується відремонтувати ділянку дороги від шляхопроводу Каліброва-ІІ у напрямку дамби. На ній буде вкладено близько 3 тисяч квадратних метрів асфальту.

Зазначимо, мета виконання цих робіт - відновлення повноцінної роботи трамвайного маршруту №12, який знову поєднає Шевченківський та Заводський райони. Проєкт планується завершити у 2021 році, коли буде прокладено трамвайні рейки в одну колію на ділянці вулиць Шевченка, Солідарності, Калібрової. Таке завдання поставив міський голова Володимир Буряк. Цей маршрут потрібен запоріжцям, адже сприятиме покращенню роботи громадського транспорту, перевезення пасажирів.

Нагадаємо, у 2019 році закінчилася реконструкція шляхопроводу Каліброва-І. Завершується ремонт шляхопроводу Каліброва-ІІ. Продовжуються ремонтні роботи на вулиці Шевченка – на ділянці від вулиці 8 Березня до кільця поблизу 52-ї школи. Тепер розпочався ремонт і на дорозі між шляхопроводами Каліброва-І та Каліброва-ІІ.