У Запоріжжі успішно працюють над створенням додаткових місць у дитячих садках

03.07.2020 14:45

З 2016 року у Запоріжжі реалізується масштабна міська програма створення додаткових місць у дошкільних навчальних закладах. На той час це була одна з найбільш актуальних проблем для міста. Черга до дитячих садків складала близько 1600 дітей. Саме тому за дорученням міського голови Володимира Буряка була розроблена міська програма скорочення черги до дошкільних навчальних закладів. І це принесло результат.

На сьогодні чергу практично ліквідовано. За цей час було відкрито після реконструкції 5 додаткових дитячих садків. Зокрема №100 та №217 у Шевченківському районі, №144 у Комунарському районі, №186 у Вознесенівському районі, №169 у Заводському районі. До цього всі вони багато років були закриті. Додаткові групи також відкривали у діючих дитсадках, навчально-виховних комплексах.

У результаті чергу вдалося практично ліквідувати. Однак міська влада не планує на цьому зупинятися, адже існує проблема перенавантаження діючих дитячих садків. Зокрема у планах відкриття дошкільного навчального закладу №220 у Дніпровському районі. Це дозволить знизити навантаження на дитячі садки Осипенківського мікрорайону.

З повним правом можна сказати, що місту вдалося досягти значних успіхів. У результаті Запорізька область опинилася серед лідерів зі створення додаткових місць у дитячих садках. Зокрема у 2020 році область, за інформацією Міністерства освіти та науки, опинилася за цим показником на 3 місці, пропустивши вперед лише Київ та Київську область. Міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» прокоментував цю подію.