Пограбований фонтан на Парковому бульварі поки залишається без води

07.07.2020 14:57

В ніч з 2 на 3 липня мисливці за металом завдали суттєвої шкоди фонтану на Парковому бульварі (поблизу 30-ї школи та Дніпровського відділу поліції в м. Запоріжжя). Скільки ще фонтан стоятиме сухим – наразі невідомо.

Грабіжники виявилися обізнаними: заздалегідь перекрили воду і винесли 5 металевих форсунок-розпилювачів води та 3 насоси. Як розповіла головний інженер обслуговуючого фонтани міста підприємства – КП «Титан» - Інна Харитоненко, цього разу вандали завдали великої матеріальної шкоди.

- Після пограбування ми звернулися до підприємства, яке встановлювало на цьому фонтані нове сучасне насосне обладнання. Швидко відновити його не вдасться. Ми зробили замовлення і мусимо чекати, бо потрібні саме такі насоси, - зазначила Інна Харитоненко.

За фактом крадіжки майна КП «Титан» звернулося з заявою до поліції. Матеріальний збиток від дій вандалів на Парковому бульварі становить 150 тисяч гривень. Це дуже велика сума, якщо врахувати, що в червні цього року підприємство, аби попередити подальші набіги крадіїв металу, замінило на обох фонтанах на площі Поляка всі 110 латунних форсунок пластиковими і встановило їх за свій рахунок. Крім вже згаданих фонтанів, вандали і хулігани також небайдужі до водограїв на бульварі Шевченка – якщо не викидають туди сміття, то намагаються хоча б розбити ногами світильники.

Фонтан на Парковому бульварі був урочисто відкритий 4 травня 2016 року після 25-річного простою. Крім власне його реставрації, довкола була впорядкована і озеленена територія, висаджені десятки дерев. Парковий бульвар став симпатичним місцем прогулянок і відпочинку. І тепер місцеві жителі цікавляться, чи скоро у фонтані з’явиться вода, бо так дістає спека. А комунальники вчергове нагадують, що дбайливе ставлення до міського майна – це запорука комфорту для всіх.