У Запоріжжі продовжують ремонтувати дорогу на ділянці між шляхопроводами Каліброва-І та Каліброва-II та вулиці Шевченка

08.07.2020 16:00

У Запоріжжі триває відновлення трамвайного маршруту №12, який знову з'єднає Шевченківський та Заводський райони. Вже відремонтовано шляхопровід Каліброва-I, на стадії завершення роботи на шляхопроводі Каліброва-II. Ремонтують також трамвайні колії, дорогу і тротуари на ділянці вул. Шевченка. У планах на 2021 рік - прокладання одноколійної трамвайної лінії від кільця поблизу 52-ї школи до шляхопроводу Каліброва-II.

Одна з важливих складових проєкту - ремонт дорожнього покриття та тротуару на ділянці вулиці Шевченка від вул. 8 Березня до кільця поблизу 52-ї школи. Робітники КП «ЕЛУАШ» вже виконали демонтаж бордюрів, асфальтового покриття.  Продовжують вкладати асфальт.

Сьогодні в роботі задіяні 5  шляхових робітників та 15 одиниць техніки. Серед них фреза, трактор, самоскиди, асфальтні котки.

- Перед монтажем асфальтового покриття ми зробили фрезерування основи дороги та міжрейкового простору двометровими фрезами. Площа ремонтованої ділянки - 7300 квадратних метрів. На даному об'єкті використовується асфальтобетон марки А1, дрібнозернистий. Це асфальт підвищеної міцності. Товщина шару - 6 см. Це дозволить зберегти дорогу в цілісності, не дивлячись на пересування великовантажної техніки. Плануємо використовувати близько 300 тонн асфальту. Залежно від погодних умов збираємося до середини наступного тижня закінчити роботи, - розповів начальник Шевченківського відділу КП «ЕЛУАШ» Олексій Кабак.

Продовжуються роботи і на ділянці між шляхопроводами Каліброва-І та Каліброва-ІІ. Надалі також планується відремонтувати ділянку дороги від шляхопроводу Каліброва-II в напрямку дамби. На ній буде вкладено близько 3 тисяч квадратних метрів асфальту.

Нагадаємо, мета виконання цих робіт - відновлення повноцінної роботи трамвайного маршруту №12, який знову з'єднає Шевченківський та Заводський райони. Проєкт планується завершити в 2021 році, коли будуть прокладені одноколійні трамвайні рейки на ділянці вулиць Шевченка, Солідарності, Каліброва. Таке завдання поставив міський голова Володимир Буряк. Цей маршрут потрібен запоріжцям, щоб зручніше та швидше переміщатися між районами.