У Запоріжжі продовжується дачна навігація

10.07.2020 12:42

У перший рейс катери вийшли 1 липня. Перевезення виконуються з дотриманням усіх санітарних вимог. Як і в попередні роки, для запоріжців пільгових категорій проїзд безкоштовний.

Традиційно рейси, які перевозять запоріжців до садово-городніх ділянок, починаються ще в квітні. Втім, цього року, в зв'язку з введенням карантину, старт дачної давігації був перенесений.

Перевезення здійснюються з дотриманням всіх санітарних вимог: пасажири і екіпаж катерів зобов'язані носити захисні маски, а кількість пасажирів не повинна перевищувати кількості наявних місць для сидіння. Тобто на кожному з двох катерів, задіяних в навігації, можна буде перевозити не більше 150 людей.

- Наші катери пройшли всі техогляди та ремонти, тому вони повністю справляються з навантаженням. Також фахівці нашого управління розробили графік роботи транспорту і поширили відповідні оголошення. Згідно з планом, навігація триватиме до 28 жовтня, - розповів начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.

За результами першого тижня помітили, що перевезення користуються практично таким же попитом, як і в попередні роки. За 9 днів навігації здійснено 6 рейсів. В середньому за день перевозять 200 пасажирів. В цілому з початку сезону перевезено 1590 дачників.

Щоб запоріжцям було зручніше добиратися до річкового порту, організовані додаткові рейси громадського транспорту.

Тролейбусні рейси для вивезення жителів міста з річкового порту за напрямками: Дніпровський район (зупинки «вул. Піщана», «Арматурний завод», «Бородинський мкрн»), Комунарський район ( «Сімферопольське шосе», «4-й Південний мкрн»), Заводський район ( «Павло-Кічкас»).

Автобусні рейси для підвезення і вивезення жителів міста з річкового порту за маршрутом загального користування №38 «ПК ЗАлК-Аптека (вул. Рубана)» від зупинки «пр. Металургів» через пр. Соборний, вул. Портову, вул. Незалежної України (вул. Рекордна), пр. Металургів до зупинки «ПК ЗАлК».