У Запоріжжі з’явиться ще один сучасний пляж

10.07.2020 15:20

Перша черга реконструкції пляжної зони по вулиці Лейтенанта Шмідта наближається до завершення.

У Заводському районі відсутні офіційні пляжі. Однак це не заважає місцевим мешканцям насолоджуватись літнім відпочинком біля води. Для того, аби жителі району проводили своє дозвілля безпечно та комфортно, було вирішено побудувати повноцінну пляжну зону відпочинку на вулиці Лейтенанта Шмідта.

Тут буде не лише сучасний пляж, а й майданчики для занять різними видами спорту, дитячого дозвілля, а також лавки й освітлення, щоб запоріжці могли відпочити і ввечері.

Від центрального входу до пляжу вестимуть сходи - близько 11 сходових прольотів. За словами підрядників така конструкція дозволить організувати рівномірний спуск до води та майданчиків. Для відпочивальників з особливими потребами вже облаштували пандус. Також на пляжі є навіси та кабінки для перевдягання, підготовлене місце під дитячий та спортивний майданчики, встановлене освітлення.

- Наразі ми продовжуємо укріплювати геосіткою схили, щоб вони не сповзали донизу. У верхній частині будуємо сходи, щоб жителям було зручно спускатись до пляжної зони. Це будуть своєрідні "Потьомкінські сходи", вони будуть дуже схожі. Також вже завтра розпочнемо завозити модулі - адміністративний, для спортсменів, для видачі інвентаря тощо. Вони мають вигляд вагончиків та облаштовані за всіма сучасними вимогами, - розповів головний інженер підрядної організації Руслан Рогачов.

Перша черга реконструкції передбачає також облаштування водопроводу, каналізації, туалетів, у тому числі й для людей з інвалідністю, з невеликою каналізаційною насосною станцією. Також тут будуть багатофункціональний спортивний майданчик зі спеціальним покриттям для гри у великий теніс та міні-футбол. Роботи другої черги проводитимуть у верхній частині зони відпочинку. Там облаштують господарсько-побутові майданчики, під’їзну дорогу.