У Запоріжжі стартував проєкт «Школа гідів Запоріжжя 2020»

10.07.2020 16:38

Сьогодні розпочалися навчальні екскурсії для учасників «Школи гідів Запоріжжя 2020», які пройшли онлайн-навчання від професійних прогресивних експертів різних галузей: підприємців туристичної сфери, маркетологів та SMM-спеціалістів, travel–блогерів, істориків, краєзнавців та інших.

Мета другого етапу «Школи гідів Запоріжжя 2020» – отримати практичні навички проведення екскурсій на прикладі роботи топових гідів Запоріжжя.

Учасниками Школи гідів є не тільки студенти, а й викладачі та фахівці туристичної галузі, які опановували роботу онлайн в різних соціальних мережах та навчальних платформах.

В рамках другого етапу навчання учасників очікує шість екскурсій майстер-класів по місту. В процесі вони дізнаються цікаві історичні факти та побачать визначні місця Запоріжжя, навчаться презентувати свій туристичний продукт.

- У нашому проєкті беруть участь не тільки початківці, але й гіди з досвідом. Втім, навіть таким досвідченим фахівцям корисно дізнатись щось нове. Адже протягом навчання вони опанують сучасні способи презентації себе, знайдуть натхнення та нові ідеї подачі свого матеріалу. Мета нашого проєкту – всебічно розвинути наших гідів, дати їм ідеї для розвитку, - розповіла заступниця директора департаменту культури та туризму Запорізької міськради Катерина Сімонова.

За час проведення першого етапу Школи гідів її учнями стали близько 200 ініціативних учасників. Вони дізналися про основи інтернет-маркетингу та роботи з YouTube-каналом,  історію Олександрівської фортеці, основні вимоги до сучасних гідів та інше.

За підсумками І етапу лише 72% учнів вдало склали тест та 10% з них отримали найвищий бал за тестовими завданнями.