Восени у Хортицькому районі запрацює сучасна амбулаторія

14.07.2020 16:40

У Хортицькому районі будують сучасну амбулаторію, яка буде розташована за адресою вул. Дорошенка, 3. Раніше у цих віддалених мікрорайонах власної амбулаторії не було, тому її вирішили створити з нуля. Місто знайшло для цього приміщення у прибудові до житлового будинку, було виділено кошти на реконструкцію. Вже наприкінці вересня амбулаторію планують ввести в експлуатацію, після цього тут зможуть працювати лікарі. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив, як просуваються роботи.

Нова амбулаторія по вул. Дорошенка, 3 зможе обслуговувати близько 26 тисяч мешканців Хортицького району. Серед них будуть як дорослі, так і діти. Зараз вони вимушені їздити до інших медичних амбулаторій, які знаходяться досить далеко від місця проживання. Однак вже у вересні медичну амбулаторію по вулиці Дорошенка, 3 планують ввести в експлуатацію. Після цього тут розпочнуть працювати як сімейні лікарі, так і педіатри.

- Продовжуємо реалізацію міської програми розвитку первинної медицини. Вона стосується забезпечення медиків необхідним обладнанням, ремонту амбулаторій. Адже медики повинні мати належні умови для роботи. Тепер завершуємо чергову амбулаторію. Було багато прохань зробити тут амбулаторію і це буде виконано, - сказав Володимир Буряк.

Сьогодні під час виїзної наради підрядники, представники департаменту охорони здоров’я, профільних служб відзвітували міському голові Володимиру Буряку про виконану роботу. Підрядники доповіли, що більшість будівельних робіт вже виконано. Залишилися переважно оздоблювальні роботи, монтаж сантехніки, пожежної та охоронної сигналізації, теплового вузла. Запевняють, що вже у вересні амбулаторію можна буде вводити в дію, хоча багато залежатиме від оформлення паперів.

В амбулаторії передбачені кабінети для сімейних лікарів, педіатрів, маніпуляційна, кабінет для щеплень, денний стаціонар. Також тут працюватиме лабораторія для прийому аналізів.

- Головна вимога до підрядника - працювати якісно. Краще трохи пізніше завершити роботи, але потім не повертатися для усунення недоліків. Впевнений, що підрядник виконає поставлене завдання. Вже у вересні у Хортицькому районі буде введено в експлуатацію сучасну амбулаторію, - зазначив Володимир Буряк.

За словами медиків, амбулаторія буде укомплектована персоналом. Також вже придбане необхідне обладнання для медичних працівників, меблі. Це буде фактично нове приміщення, з заміненими комунікаціями, комфортне для медиків та відвідувачів.