У запорізькому басейні «Салют» завершили перший етап реконструкції

22.07.2020 17:58

У Заводському районі Запоріжжя протягом кількох місяців тривала часткова реконструкція плавального басейну «Салют». Приміщенню вже майже 50 років, і за цей час тут жодного разу не робили ремонт. Як результат - накопичилося безліч проблем.

Плавальний комплекс «Салют» дуже важливий для жителів Заводського району. Тут займається кілька сотень дітей, які відвідують дитячо-юнацьку спортивну школу з однойменною назвою.

Реконструкцію плавального комплексу почали з роздягалень та душових. Тут вже повністю були зношені комунікації, занедбаний вигляд. На оновлення цих приміщень з міського бюджету виділили понад 2 мільйони гривень. Крім нових сучасних санвузлів, тут також з'явилася сауна.

Роботи вже закінчені, і з серпня сюди знову зможуть повернутися любителі та професіонали плавання.

- Реконструкція цих приміщень була дуже важлива для нашого комплексу. Він потребує ремонту, адже юні спортсмени повинні займатися в належних умовах. Тим більше, що в стінах нашого басейну вже виросло кілька призерів і чемпіонів престижних змагань різного масштабу. Дуже хочеться, щоб і надалі діти могли тут розвиватися, - розповів директор ДЮСШ «Салют» Денис Степаненко.

Оновлення роздягалень і душових - це лише перший з трьох етапів реконструкції приміщення ДЮСШ. Надалі міська влада планує виділити кошти на реконструкцію чаші басейну, встановлення потужної вентиляції. Також планують залучити інвестиційні кошти на термомодернізацію приміщення.

- Розвиток спортивної інфраструктури в Запоріжжі - в пріоритеті у міської влади. Через фінансову ситуацію неможливо відразу оновити все приміщення. Тому ми йдемо поетапно. Зараз зробили основне - це роздягальні і душові - як чоловічі, так і жіночі. На цей рік це поки всі роботи. А взагалі в планах повне оновлення плавального комплексу. На це за приблизними підрахунками знадобиться близько 14 мільйонів гривень. Хочемо створити комфортні та сучасні умови як для юних спортсменів, так і для всіх жителів району. Концепція така, щоб за мінімальну плату кожен відвідувач отримав максимальний комфорт. І на майбутнє ставимо собі завдання, щоб принаймні в кожному районі міста з'явилися сучасні плавальні басейни, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.