У центрі Запоріжжя відбувся рейд закладами громадського харчування

23.07.2020 17:02

Сьогодні, 23 липня, предстаники Вознесенівської райадміністрації проінспектували заклади громадського харчування по проспекту Соборному у районі бульвару Шевченка. Перевірили графік роботи, а також дотримання ними правил карантину.

Проведенню рейду передували численні скарги місцевих мешканців. Зокрема запоріжці нарікали на гучну музику й галас компаній, котрі скупчувалися у нічний час біля одного з кафе, розташованого по пр. Соборному, 212.

- Неможливо було спокійно знаходитися вдома, повернувшись з роботи. Заклад працював до 2-ї години ночі. Про сон взагалі мова не йшла, - розповіла місцева жителька Світала Василівна.

Оскільки одним із завдань Вознесенівської районної адміністрації є робота з суб'єктами господарювання, було вирішено провести бесіду з підприємцями у ході рейду, зреагувавши таким чином на численні скарги запоріжців.

- Жителі місцевого ОСББ адресували скаргу до районної адміністрації стосовно порушення в одному з кафе режиму роботи у нічній період доби. Тож вжили заходів спільно з Вознесенівським відділом поліції, зверталися також і до патрульної поліції щодо патрулювання цієї території, - зазначив заступник голови Вознесенівської районної адміністрації Єгор Демчевський.

Як пояснила керуюча кафе, відповідно до рішення Уряду про карантинні обмеження ресторанам і барам заборонено працювати після 23.00. Вже о 22.00 вуличні меблі тут починають заности всередину, де й розташовують гостей, аби вони відпочили останню годину перед закриттям.

- Сьогодні ми бачимо приклад успішної взаємодії між мещканцями та суб'єктами господарювання. Вони дійшли згоди і зараз заклад не працює довше дозволеного часу. Це також одне з головних правил карантину, - зазначив Єгор Демчевський.

А от сусдній заклад мав проблему з незаконно встановленою металевою конструкцією просто неба. Власник не виявив бажання спілкуватися й надати роз'яснення. За інформацією департаменту архітектури та містобудування Запорізької міськради, проєкт розташованого тут літнього майданчика не був поргоджений. Представники інспекції з благоустрою склали стосовно цього факту адмінпротокол, триває підготовка рішення виконавчого комітету про його примусовий демонтаж.

Також оглянули один із ресторанів на бульварі Шевченка. Це соціально відповідальний бізнес, котрий слугує вдалим прикладом благоустрою довколишньої території.

Загалом предстаники Вознесенівської райадміністрації мають намір влаштовувати такі рейди у центрі міста й надалі.