Запорізькі перевізники переглянуть свій режим роботи у вечірній час

23.07.2020 17:30

У Запоріжжі відбулася планова нарада представників управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міськради з перевізниками. За традицією обговорювали способи дотримання правил гігієни для запобігання зараження коронавірусом. Крім цього, обговорили також графіки руху громадського транспорту у вечірній час.

На початку наради перевізникам нагадали про регулярне санітарне прибирання салонів і дотримання маскового режиму. Потім перейшли до обговорення інших актуальних проблем.

- Зараз дуже багато нарікань від городян, що після 19-20 години за деякими маршрутами неможливо виїхати зі спальних районів. Це пов'язано з тим, що ми лише поступово виходимо з карантину, відновлюємо графік руху транспорту. Так, у пік карантину працювало всього 30% транспорту. Тобто замість 800 мікроавтобусів у нас працювало не більше 300. У період адаптивного карантину ми вийшли на показник 80%, але все одно це не повний обсяг роботи. І навіть незважаючи на те, що міські автобуси працюють зараз в максимальній кількості, все одно людям не вистачає громадського транспорту, і для цього є свої причини, - розповів начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.

Так, проблеми з проїздом у транспорті у вечірній час пов'язані з обмеженнями за кількістю пасажирів. За санітарними вимогами в салоні повинні бути зайнятими тільки сидячі місця. За дотриманням цієї вимоги слідкують представники поліції і міські робочі групи.

Щоб полегшити пасажирам можливість пересуватися містом у вечірній час, керівництво управління транспортного забезпечення та зв'язку рекомендувало перевізникам переглянути свій графік, подовжити час роботи транспорту. Так, для цього запропоновано встановити чіткий інтервал між рейсами у вечірній час. Перевізники погодилися розглянути це питання. Кожен маршрут опрацьовуватимуть в індивідуальному порядку.