У Запоріжжі запрацює ще один маршрут з великими автобусами, цього разу з аеропорту

27.07.2020 15:11

Вже за тиждень запрацює новий автобусний маршрут, який з’єднає Міжнародний аеропорт «Запоріжжя», Шевченківський район з центром міста і далі з 3-м Південним мікрорайоном. Рішення про відкриття відповідного маршруту прийняв виконавчий комітет Запорізької міської ради.

У відповідь на звернення запоріжців міський голова Володимир Буряк поставив завдання організувати новий автобусний маршрут, який будуть обслуговувати великі автобуси. Звернення стосувалися створення автобусного маршруту з аеропорту. Підкреслимо, його завдання не лише обслуговування пасажирів аеропорту. Він також має з’єднати Шевченківський район з центром міста та 3-м Південним мікрорайоном.

За дорученням Володимира Буряка управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради, КП «Запоріжелектротранс» опрацювали варіанти організації та роботи нового автобусного маршруту.

У результаті на затвердження виконавчого комітету було винесено пропозицію щодо організації автобусного маршруту №98 «пр. 40-річчя Перемоги – Аеропорт». Виконком підтримав відповідне рішення. Вже за тиждень маршрут має запрацювати.

Важливо, що автобуси на цьому маршруті проходитимуть через низку зупинок, якими користуються багато пасажирів. Зокрема вул. Українська, вул. Базарна, Автовокзал, залізничний вокзал «Запоріжжя-І» та інші. Спеціалісти впевнені, що він користуватиметься великим попитом.

На термін до 90 днів маршрут №98 тимчасово обслуговуватиме КП «Запоріжелектротранс». На ньому працюватимуть 6 великих автобусів. Вартість проїзду – 5 гривень. За цей час буде виконано обстеження пасажиропотоків маршруту, проведено конкурс на його обслуговування саме з використанням автобусів великої місткості. У разі перемоги на конкурсі маршрут продовжить обслуговувати «Запоріжелектротранс», в іншому випадку – інший перевізник з великими автобусами.