У Запоріжжі створюють ще одну сучасну пішохідну зону

28.07.2020 11:20

У Запоріжжі відновлюють ще одну пішохідну зону. Роботи виконуються на проспекті Металургів, на ділянці від шляхопроводу до перехрестя з вулицею Незалежної України. Капітальний ремонт пішохідної алеї мають завершити наприкінці серпня. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив, як просуваються роботи.

Проспект Металургів – одна з центральних та відомих вулиць Запоріжжя. Тут щоденно проїжджає велика кількість транспорту, проходить багато пішоходів. Тому питання благоустрою проспекту Металургів залишається актуальним, і у Запоріжжі його вирішують поетапно.

Минулого року було завершено відновлення шляхопроводу на проспекті Металургів. Це було важливо для всього міста, адже шляхопровід фактично з’єднує Заводський район з центром Запоріжжя. Цього року вирішили капітально відремонтувати пішохідну зону на проспекті Металургів, на ділянці від шляхопроводу до вул. Незалежної України. Це пішохідна алея, яка проходить у середній частині проспекту.

- Вже виконується укладання тротуарної плитки. Передбачене пониження бордюрів на пішохідних переходах. Встановимо нові лавочки. Таким чином виконаємо благоустрій цієї території, - сказав Володимир Буряк.

Підрядники доповіли, що вже виконані підготовчі та демонтажні роботи, зокрема демонтовано старий асфальт та плитку. Встановлено нові бордюри. Завершується облаштування основи тротуарів. Замість пошкодженого асфальтного покриття, тротуарної плитки тут вже укладають нову плитку. Загалом буде вимощено понад 2600 квадратних метрів плитки. Встановлять тут нові лавки, урни. Вже відремонтували колодязі «Водоканалу», концерну «Міські теплові мережі», які тут розташовані.

- Ці роботи мають бути завершені наприкінці серпня. У планах встановлення тут сучасного освітлення. Це вже буде другий етап благоустрою. Також існує ескізний план оновлення квіткового павільйону, який розташований на проспекті Металургів, - зазначив Володимир Буряк.

Нагадаємо, також нещодавно на проспекті Металургів було демонтовано 15 незаконних тимчасових споруд, у яких здійснювалася торгівля. При цьому вони шкодили зовнішньому вигляду міста, були розсадником антисанітарії.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що роботи з благоустрою виконуються у різних районах Запоріжжя. Зокрема у сквері Піонерів в Олександрівському районі. Там будівельні роботи також завершать наприкінці серпня. У вересні встановлять скульптурну групу, яка завжди була символом цього скверу. Її відтворять у відповідності з початковим виглядом, відповідна робота вже розпочалася.