За півроку в Запоріжжі демонтували 138 незаконно розміщених споруд

31.07.2020 12:29

Загалом виконавчим комітетом Запорізької міської ради з листопада 2019 року щомісяця приймаються щодо демонтажу незаконних МАФів. Реалізація рішень проводиться шляхом тісної співпраці інспекції з благоустрою та правоохоронних органів. За активну та результативну роботу усіх учасників процесу ліквідації незаконних споруд у Запоріжжі відзначили почесними грамотами.

У листопаді 2019 року Запорізький міський голова Володимир Буряк поставив перед профільними службами завдання – посилити роботу з ліквідації незаконних споруд на вулицях міста. Усі малі архітектурні форми, що не мають відповідних дозвільних документів, мали бути демонтовані – це торговельні кіоски, пересувні торгові автопричепи, самовільно встановлені обмежувачі руху, незаконні гаражі тощо.

- Загалом із загального переліку прийнятих виконкомом рішень щодо демонтажу реалізовано 138. Подекуди власники МАфів після відповідних рішень демонтують незаконні споруди самостійно, проте більшість доводилось усувати нам із залученням спецтехніки підрядної компанії. Хочу відзначити, що цього року в нас налагоджена тісна співпраця з правоохоронними органами, вони беруть регулярну участь у наших рейдах, забезпечуючи охорону правопорядку, - розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Нагадаємо, лише минулого тижня на проспекті Металургів та поряд з ним було демонтовано 15 незаконно розміщених торговельних об’єктів. Сьогодні ще 4 МАФи приберуть з вулиці Леоніда Жаботинського.

- Після демонтажу споруд проводяться роботи з благоустрою. Зокрема на проспекті Металургів нині задіяні працівники КРБП «Зеленбуд», які прибрали усе сміття та розпочали облаштовувати газони. Нам вже телефонують запоріжці зі словами подяки. Я в свою чергу хочу відзначити кожного з учасників цього процесу і подякувати за плідну роботу інспекції з благоустрою та нашим правоохоронцям. Хочу окремо звернутися і до власників торговельних споруд нашого міста і нагадати про те, що їх об’єкти якомога скоріше мають бути приведені у відповідність до архітипів, затверджених у нашому місті - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв.