У Запоріжжі розпочато другий етап ремонту дороги через греблю ДніпроГЕСу

31.07.2020 14:37

Сьогодні, 31 липня, в приміщенні міськвиконкому було проведено робочу нараду під головуванням заступника міського голови Володимира Волобуєва з приводу здійснення ремонтних робіт та організації дорожнього руху на дорозі через греблю. На зустріч були запрошені керівники запорізького філіалу Дніпровської ГЕС та патрульної поліції, а також представники профільних управлінь міської ради.

У Запоріжжі триває ремонт дороги на греблі ДніпроГЕСу. Це другий етап робіт, у межах першого минулоріч  капітально оновили асфальтне покриття. На цей раз спеціалісти працюють над відновленням швів на плитах.

- Дорожнє покриття це одне, але крім нього на греблі є чимало деталей, які були збудовані в першій половині минулого століття та давно потребують відновлення. Їх стан щороку обстежують спеціалісти. Зараз ми повинні приділити увагу плитам, зробити шви. Повноцінну реконструкцію за раз ми зможемо виконати лише після того, як у Запоріжжі побудують мости, - розповів директор запорізької філії Дніпровської ГЕС Віктор Кучер.

Роботи на греблі триватимуть у нічний час – з 21:00 до 6:00. Спеціалісти працюватимуть лише на одній смузі, щоразу на невеликих відрізках. Зранку зона проїзду звільнятиметься і транспорт йтиме без обмежень. Швидкісний режим залишається попереднім - 40 км/год. За безпекою дорожнього руху слідкуватимуть представники патрульної поліції. За попередніми розрахунками, ремонтні роботи триватимуть протягом двох місяців. Аби зменшити час їх виконання нині розглядається питання щодо проведення ремонту вдень у вихідні.

- Для того, щоб не створювати для жителів міста незручностей, аби не було якогось транспортного колапсу, ремонт виконується поетапно. Спочатку покриття, далі шви, потім інші важливі деталі об'єкту, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв.