У Запоріжжі розпочав працювати новий маршрут з великими автобусами

01.08.2020 11:00

Сьогодні розпочав працювати новий автобусний маршрут №98, який з’єднав Міжнародний аеропорт «Запоріжжя», Шевченківський район з центром міста і далі з 3-м Південним мікрорайоном. Його обслуговують великі автобуси КП «Запоріжелектротранс». Це 10 такий автобусний маршрут, відкритий за останні роки у нашому місті.

З 2016 року у Запоріжжі реалізується масштабна міська програма розвитку комунального громадського транспорту, розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка. За цей час було придбано 10 тролейбусів та 5 тролейбусів з автономним ходом, придбано 13 європейських трамваїв та зібрано 10 запорізьких трамваїв у рамках програми «Запорізький трамвай».

Важливий напрямок роботи – придбання 95 автобусів великої місткості для КП «Запоріжелектротранс». Це дозволило відкрити 9 маршрутів з великими автобусами, які переважно з’єднують спальні райони Запоріжжя з центром міста. Запоріжці позитивно оцінили роботу автобусних маршрутів №№17, 18, 29, 39, 56, 59, 72, 86, 94. У місті продовжують розвивати мережу маршрутів комунального громадського транспорту. Зокрема було відкрито тролейбусний маршрут №1 з центру міста на о. Хортиця. Восени повинен запрацювати новий тролейбусний маршрут, який курсуватиме між Хортицьким районом та Бородінським мікрорайоном.

Сьогодні ж розпочав працювати черговий маршрут з великими автобусами – маршрут №98 «пр. 40-річчя Перемоги – Аеропорт». Про це повідомив міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук». Це вже 10 подібний маршрут, відкритий за останні кілька років у Запоріжжі. 6 автобусів великої місткості курсуватимуть на цьому маршруті за затвердженим графіком. Зокрема згідно з графіком відправлення першого автобусу з аеропорту на початку сьомої години ранку, від зупинки «пр. 40-річчя Перемоги» у вихідні дні за кілька хвилин до шостої години ранку, у будні – приблизно о 5.40. Рух автобусів можна буде відстежувати за додатком «Dozor City».

Нагадаємо, у відповідь на звернення запоріжців міський голова Володимир Буряк поставив завдання організувати новий автобусний маршрут, який будуть обслуговувати автобуси великої місткості. Звернення стосувалися створення автобусного маршруту з аеропорту. Підкреслимо, його завдання не лише обслуговування пасажирів аеропорту. Він також з’єднує Шевченківський район з центром міста та 3-м Південним мікрорайоном.

Важливо, що автобуси на цьому маршруті проходять через низку зупинок, якими користуються багато пасажирів. Зокрема вул. Українська, вул. Базарна, Автовокзал, залізничний вокзал «Запоріжжя-І» та інші. Спеціалісти впевнені, що він користуватиметься великим попитом.

На термін до 90 днів маршрут №98 тимчасово обслуговуватиме КП «Запоріжелектротранс». На ньому працюватимуть 6 великих автобусів. Вартість проїзду – 5 гривень. За цей час буде виконано обстеження пасажиропотоків маршруту, проведено конкурс на його обслуговування саме з використанням автобусів великої місткості. У разі перемоги на конкурсі маршрут продовжить обслуговувати «Запоріжелектротранс», в іншому випадку – інший перевізник з великими автобусами.