У Запоріжжі перевірили виконання ремонту на одному з шляхопроводів

05.08.2020 15:27

На шляхопроводі Каліброва-ІІ фактично завершили капітальний ремонт верхньої частини. Залишилося, як кажуть, лише нанести останні штрихи. Також укладено новий асфальт на ділянці між шляхопроводами Каліброва-І та Каліброва-ІІ. Сьогодні відбулась перевірка виконаних робіт.

У Запоріжжі продовжується міська програма відновлення шляхопроводів. У першу чергу увага приділяється об’єктам, по яких щоденно рухається велика кількість транспорту. На думку міського голови Володимира Буряка, це одна з найбільш важливих міських програм, адже від цього залежить безпека запоріжців. Зокрема у 2019 році завершилася реконструкція шляхопроводів на проспекті Металургів та Каліброва-І. Минулого року стартували роботи на шляхопроводі Каліброва-ІІ. У планах на 2021 рік початок робіт по відновленню ще одного шляхопроводу.

Зазначимо, шляхопровід Каліброва-ІІ знаходився у незадовільному стані, тому потребував серйозного ремонту. Причина – необхідність забезпечення на цій ділянці безпечного руху авто- та залізничного транспорту. Кошти на проведення робіт виділили з бюджету міста.

На даний момент роботи по верхній частині шляхопроводу фактично завершені. Тут облаштували монолітну плиту, деформаційні шви мосту. Вклали нові трамвайні рейки, асфальт, плитку, встановили бордюри, освітлення. Для безпечності пішоходів побудували тротуар та встановили огорожу. Заасфальтували дорогу між шляхопроводами, облаштували тротуари. Сьогодні підрядник виконував деякі дрібні роботи. Тепер залишилося закінчити роботи у нижній частині шляхопроводу.

- Будівельні роботи у верхній частині шляхопроводу Каліброва-ІІ виконані у відповідності до затверджених проєктів. Тепер вони триватимуть лише у нижній частині шляхопроводу, але тут багато залежатиме від погоджень з залізницею та руху потягів, – зазначив заступник міського голови Володимир Волобуєв.

У свою чергу КП «ЕЛУАШ» відремонтував середнім ремонтом дорогу між шляхопроводами Каліброва-І та Каліброва-ІІ. Укладено близько 7 тисяч квадратних метрів асфальту. Відремонтовано і тротуар на цій ділянці. Також виконано ремонт на ділянці дороги після шляхопроводу Каліброва-ІІ.

- Міський голова Володимир Буряк поставив завдання відремонтувати дорогу між шляхопроводами. На сьогодні можна сказати, що воно виконане, - сказав Володимир Волобуєв.

Важливо, що ремонт шляхопроводів Каліброва-І та Каліброва-ІІ є також частиною іншого важливого міського проєкту – відновлення повноцінної роботи трамвайного маршруту №12.

Цього року силами «Запоріжелектротрансу» виконано ремонт трамвайного полотна на ділянці від вул. 8 Березня до кільця біля школи №52. У планах на наступний рік також укласти нові трамвайні рейки в одну колію, щоб організувати реверсивний рух трамваїв на ділянці від 52-ї школи до відремонтованого шляхопроводу на Калібровій-ІІ. Зараз продовжується розробка відповідної проєктної документації. У 2021 році планується виконати цю роботу, відновивши повноцінний рух трамвайного маршруту №12. Зрозуміло, що для цього мають бути передбачені кошти у бюджеті наступного року.