У Дніпровському районі проводять масштабний ремонт

05.08.2020 17:05

Прилегла територія до будинків №1, 3, 5, 7 по вулиці Звенигородській зараз у процесі реставрації. Через те, що будинки розташовані в низині, від руху ґрунту руйнувалися підпірні стіни, змонтовані тут ще 40 років тому. Тепер треба зміцнити відбійні кріплення та відновити сходові марші.

Ці 4 будинки знаходяться практично в ямі, тому без додаткових укріплень ґрунту тут не обійтися. Як тільки підпірні стінки починають руйнуватися, у двір стікає вся вода після першого ж дощу.

Також зруйнувалися сходові марші, якими пересувалися місцеві жителі.

Після ретельних досліджень представники Дніпровської районної адміністрації ініціювали реконструкцію.

Два тижні тому тут почали працювати підрядники. За цей час вже вдалося демонтувати сходинки і почати підготовчі роботи для встановлення нових. Вони будуть вилиті з якісних матеріалів, з місцем для спуску візків. Встановлять 7 таких сходових маршів для 4 будинків по вулиці Звенигородській.

- Більшості сходових маршів просто не було, по них небезпечно було ходити. Після реконструкції стане зручно і красиво. В першу чергу ми перевстановимо блоки, які зійшли з місця. Адже поруч дитячий майданчик, а вони важкі та вже зрушили на 30%. Також зміцнимо інші блоки. А потім почнемо встановлювати нові сходові марші, - розповів представник компанії-підрядника Станіслав Грицаєнко.

Хід робіт приїхали проконтролювати представники райадміністрації. Місцеві жителі висловили їм прохання розібратися з підтопленнями дворів після дощів і проконтролювати технологію зміцнення підпірних стінок. Представники влади запевнили, що візьмуть це питання на свій контроль.