У міськвиконкомі обговорили питання початку нового навчального року та реєстрації студентів

05.08.2020 18:10

Міський голова Володимир Буряк зустрівся з керівниками вищих навчальних закладів, коледжів, професійно-технічних навчальних закладів Запоріжжя. Обговорили ситуацію з початком нового навчального року та низку проблемних питань, важливих для навчальних закладів. Зокрема реєстрацію студентів у гуртожитках.

Під час зустрічі з керівниками вищих навчальних закладів, коледжів, професійно-технічних навчальних закладів міський голова Володимир Буряк зазначив, що міська влада завжди готова, у межах законодавства, надати підтримку вузам, ПТУ.

Студенти ВНЗ отримують так звані стипендії міського голови – тобто матеріальну підтримку з міського бюджету. Це 359 студентів, 11 молодих вчених, 70 студентів коледжів та 103 учні ПТУ.

Ще один приклад – ситуація з реєстрацією студентів у гуртожитках. До останнього часу це було дуже складною процедурою, яка займала багато часу.

- Дійсно, було звернення з цього приводу. Доручив департаменту реєстраційних послуг вирішити це питання. Сьогодні можу сказати, що це зроблено, - сказав Володимир Буряк.

Керівник департаменту Олександр Казанцев відзначив, що проблема дійсно існувала, однак за дорученням міського голови, після вивчення нормативної бази, питання вдалося вирішити.

Тепер, якщо навчальний заклад надає ордер студенту, його буде зареєстровано у відповідному гуртожитку. Це значно спрощує саму процедуру, дозволить впорядкувати облік студентів. З початку тижня цей процес вже розпочато.

- Необхідно проінформувати про це всі учбові заклади, яким це потрібно, підготувати листи, у яких прописати механізм, за яким студенти можуть отримати реєстрацію у гуртожитку. Куди для цього їм необхідно звертатися, коли і так далі. Вже у п’ятницю ці листи мають бути відправлені, - зазначив Володимир Буряк.

Учасники засідання також домовилися спільно опрацювати єдиний алгоритм початку нового навчального року у Запоріжжі. Він стосуватиметься як вищих навчальних закладів, коледжів, професійно-технічних навчальних закладів, так і шкіл. Його домовилися обговорити під час чергової зустрічі у міськвиконкомі, яка за необхідності відбудеться за два тижні.

Зрозуміло, що старт навчання буде залежати від ситуації з коронавірусною інфекцією, однак варіанти початку нового навчального року потрібно опрацьовувати вже зараз, щоб вчасно проінформувати студентів, учнів та їх батьків.