У Запоріжжі чекають «Арсенал», «Наполі», «Рому», або інші відомі футбольні клуби

06.08.2020 13:04

У Запоріжжі вперше пройдуть матчі групового етапу Ліги Європи. Ігри відбудуться на стадіоні «Славутич-Арена». Перший матч пройде вже у жовтні. Сьогодні міський голова Володимир Буряк та генеральний директор ФК «Зоря» Станіслав Оганов обговорили перспективи проведення таких матчів у нашому місті, підготовку до їх організації.

Цього року ФК «Зоря», яка з 2014 року базується у Запоріжжі, завоювала бронзові медалі Чемпіонату України з футболу. Це дозволило клубу напряму потрапити до групового турніру Ліги Європи. Керівництву міста та ФК «Зоря» вдалося домовитися про те, що матчі групового етапу відбудуться у Запоріжжі.

Зазначимо, єврокубкові матчі подібного рівня у Запоріжжі пройдуть вперше. До цього місто приймало матчі відбору Ліги Європи. Це стало можливим завдяки тому, що інфраструктура міста відповідає вимогам УЄФА. Зокрема стадіон «Славутич-арена». Також важливою є наявність міжнародного аеропорту, який за необхідності зможе приймати літаки з вболівальниками з інших країн.

У 2017-2018 роках у Запоріжжі виконали значний обсяг робіт для розвитку стадіону. Зокрема замінено освітлення, встановлені нові сидіння, відремонтовано дах, встановлено пропускні турнікети, які відповідають вимогам безпеки міжнародних матчів. Стадіон отримав атестацію від комісії УЄФА на проведення ігор кваліфікаційних раундів і плей-офф. Однак тепер на Запоріжжя вперше чекають матчі групового етапу. Готовність стадіону перевірять представники УЄФА.

- Ми не вперше будемо зустрічати представників УЄФА у Запоріжжя. Багато було зроблено раніше, але життя не стоїть на місці. Але у нас залишилося не так багато вимог, які необхідно буде виконати. Зокрема щодо освітлення, табло, роботи турнікетів, обладнання телестудії. Впевнений, що це буде зроблено, - зазначив Володимир Буряк.

У підготовці «Славутич-Арени» до матчів братиме участь не лише стадіон, а й представники ФК «Зоря». У клубі впевнені, що зможуть подарувати Запоріжжю яскраві матчі за участю відомих європейських клубів. Жеребкування групового етапу Ліги Європи заплановане на 2 жовтня. Стартувати він має 22 жовтня. Поки невідомо, буде перший матч для «Зорі» виїзним або домашнім.

- Небагато міст України можуть проводити матчі такого рівня. У Запоріжжя така можливість є. Спільно з міською владою нам вдалося зробити все для того, щоб ігри групового етапу Ліги Європи пройшли у Запоріжжі. Міський голова Володимир Буряк поставив сьогодні завдання підготувати на належному рівні стадіон. Впевнений, що це буде зроблено, - сказав Станіслав Оганов.

Серед суперників «Зорі» можуть опинитися такі відомі клуби як «Арсенал», «Наполі», «Рома» та інші. Остаточно все стане зрозумілим після жеребкуванням. Також поки невідома ситуація з наявністю вболівальників на матчах.