У Запоріжжі продовжують боротися зі стихійною торгівлею

06.08.2020 15:40

Інспекція з благоустрою Запорізької міської ради спільно з представниками поліції і фахівцями Вознесенівської районної адміністрації міської ради провела черговий рейд з ліквідації стихійної торгівлі.

Цього разу перевірили вулицю Сталеварів від проспекту Соборного до Критого ринку, а також Рекордну та Жаботинського у Вознесенівському районі.

Саме за цими адресами надходить значна кількість звернень містян, які обурені несанкціонованою торгівлею. Реалізація товарів тут велася без дозвільних документів. Продавали фрукти, овочі та одяг.

За результатами проведених рейдів осіб, які здійснюють несанкціоновану торгівлю, попередили про неправомірність їх дій, попросили це не повторювати. Тим, хто не дотримався вимог, учасники рейду виписали адмінпротоколи.

- Зараз ми відразу не штрафуємо, спочатку проводимо роз'яснювальну роботу. Але якщо бачимо, що правопорушення повторюється, доводиться виписувати протокол. А далі міська адміністративна комісія буде розглядати міру покарання. А це штраф від 340 до 1600 гривень, - розповів заступник голови Вознесенівської райадміністрації Максим Крайній.

Фахівці інспекції звертають увагу запоріжців на те, що споживання придбаної на стихійних точках продукції може призвести до проблем зі здоров'ям і харчових отруєнь, адже лабораторні дослідження якості продуктів проводяться виключно на офіційних торгових майданчиках і на комунальних ринках міста, що може гарантувати їх відповідність санітарним нормам і безпеку для покупців.