Автобуси № 56, 57 знову курсуватимуть через вулицю Каліброву

14.08.2020 16:44

За інформацією управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради, по вул. Калібровій завершені ремонтні роботи. У зв’язку з цим рух пасажирського транспорту за автобусними маршрутами №56 «Комбінат «Запоріжсталь» - Центральна прохідна», №57 «Комбінат «Запоріжсталь» - Міськпаливо» по вул. Калібровій буде відновлено з 17 серпня.

Нагадаємо, масштабні роботи з відновлення шляхопроводів по вулиці Калібровій розпочали минулого року. Обидва шляхопроводи перебували в незадовільному стані та потребували негайної реконструкції, оскільки по них щоденно рухається велика кількість транспорту і від стану мостів залежить безпека запоріжців. Спочатку відновили мостовий перехід на Калібровій-І. В листопаді 2019 року приступили до реконструкції Калібрової-ІІ. Роботи знаходились на постійному контролі міського голови Володимира Буряка.

Окрім відновлення мостових переходів та укріплення опор там замінили покриття дорожнього полотна, оновили тротуари. Також виконали ремонт дороги, яка поєднує два шляхопроводи між собою. 

Зазначимо, що ремонт шляхопроводів Каліброва-І та Каліброва-ІІ є також частиною іншого важливого міського проєкту – відновлення повноцінної роботи трамвайного маршруту №12.

КП «Запоріжелектротранс» виконав ремонт трамвайного полотна на ділянці від вул. 8 Березня до кільця біля школи №52. У планах на наступний рік також укласти нові трамвайні рейки в одну колію, щоб організувати реверсивний рух трамваїв на ділянці від 52-ї школи до відремонтованого шляхопроводу на Калібровій-ІІ. Зараз продовжується розробка відповідної проєктної документації. У 2021 році планується виконати цю роботу, відновивши повноцінний рух трамвайного маршруту №12.