У Запоріжжі планують побудувати спортивний льодовий комплекс

18.08.2020 12:58

Нова льодова арена на місці занедбаного стадіону «Будівельник» може з’явитися в Запоріжжі найближчими роками. Про це повідомив на своїй офіційній сторінці в «Фейсбуці» міський голова Володимир Буряк.

У дописі на своїй сторінці в «Фейсбук» Володимир Буряк зазначає, що два роки тому після численних звернень батьків у Запоріжжі було відкрито відділення ДЮСШ «Салют» з хокею, де зараз займається 126 дітей. Але великої професійної льодової арени місто не має, хокейної інфраструктури недостатньо, хоча бажаючих займатися цим спортом вдосталь.

- До мене звернувся голова міської федерації хокею з ініціативою побудувати льодову арену на місці зруйнованого стадіону «Будівельник». Цю занедбану будівлю, яка не належить місту, викупив приватний підприємець. Він готовий звести там льодову арену, а в подальшому – зали для тренувань, спортивно-оздоровчий центр і хостел для спортсменів. Місто, зі свого боку, має виділити землю та допоможе в наведенні ладу на території.

Наразі цей проєкт рішення готується на сесію міської ради. Профільна земельна комісія його затвердила. Тепер це питання мають розглянути депутати на засіданні 26 серпня. Впевнений, що ідея буде підтримана, а отже вже за рік-два в місті може з’явитися сучасний спортивний льодовий комплекс, - зазначив Запорізький міський голова Володимир Буряк.