У Запоріжжі затвердять програму для допомоги тим, хто потребує поліпшення житлових умов

20.08.2020 18:40

Сьогодні відбулася сесія Запорізької міської молодіжної ради. Учасники обговорили результати роботи ради за попередній період, створення проєктної комісії з формування плану молодіжних заходів та відповідного бюджету на 2021 рік. У засіданні взяв участь міський голова Володимир Буряк, який проінформував молодих депутатів про реалізацію низки міських програм, розвиток міста, плани на найближчій час.

У Запоріжжі з 2011 року успішно працює Міська молодіжна рада. До її складу входять представники молоді міста. Серед них ті хто представляють заклади вищої освіти, ПТУ, громадські організації, молодіжні лідери підприємств. Молодіжна рада бере активну участь у розробці та реалізації міських молодіжних програм, працює за різними напрямками, які сприяють розвитку міста.

Голова Міської молодіжної ради Сергій Ільченко наголосив, що у Запоріжжі останні кілька років за кошти бюджету міста успішно реалізується низка програм, які спрямовані на допомогу молоді. Серед них матеріальна підтримка обдарованої молоді, міська програма молодіжного кредитування житла, проведення міських молодіжних заходів.

- Міська молодіжна рада активно працювала в останні роки. Ми постійно відчували підтримку з боку міського голови Володимира Буряка, у свою чергу підтримували його. Сьогодні ми презентуємо результати своєї роботи, обговоримо найближчі плани, - зазначив голова молодіжної ради Сергій Ільченко.

Міський голова Володимир Буряк відзначив, що молодь, Міська молодіжна рада не стоять на місці, постійно розвиваються. Розвивається і Запоріжжя. Місто збудувало сучасний пасажирський термінал. Розвивається громадський транспорт. Реалізується низка міських молодіжних програм, фінансування яких вдалося збільшити.

Серед актуальних питань, забезпечення молоді житлом. Продовжує діяти міська програма молодіжного кредитування житла. Місто планує продовжити її реалізацію. Однак разом з тим необхідно, щоб продовжила працювати державна програма молодіжного житлового кредитування.

- Питання продовження дії відповідної державної програми планую підняти на засіданні Правління Асоціації міст України у Києві. Разом з тим на сесію міської ради винесемо проєкт рішення щодо компенсації відсотків по кредитам для придбання житла тим хто згідно з законодавством потребує поліпшення житлових умов, проживає у гуртожитках, стоїть у черзі на отримання житла. Цією програмою зможе скористатися і молодь, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова висловив впевненість, що депутати підтримають програму. 

Володимир Буряк також вручив посвідчення новим депутатам Міської молодіжної ради.