У Запоріжжі відкрили меморіальну дошку Петру Ребру

21.08.2020 14:45

Пам’ятну дошку, присвячену видатному запорізькому поету та гумористу, почесному жителю Запоріжжя Петру Ребру встановили на фасаді будинку на проспекті Соборному, 190. Саме в цьому будинку жив та творив знаменитий літератор.

Відкрили меморіал напередодні найголовніших свят країни – Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України не випадково. Петро Ребро був великим патріотом своєї держави.

- Сьогодні відбулася знакова подія в житті Запорізького краю. Ми відкрили меморіальну дошку пам’яті видатного громадського діяча, письменника, поета, гумориста Петра Ребра. Саме в цьому будинку він прожив 55 років. За своє життя він створив понад 120 книг гумору, сатири, прози, нарисів, займався громадською роботою, брав участь на початку незалежності України у створенні демократичних рухів – культурно-просвітницьких об’єднань тощо. Це була людина, яка любила людей, могла збирати навколо себе тих, хто, здавалося б, не здатен до компромісів, - зазначила голова Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Стадніченко.

Вшанувати пам'ять видатного запоріжця прийшли рідні та друзі, представники міської влади та небайдужі запоріжці.

- Дуже приємно, що в пам’ять про наших видатних земляків проходять такі заходи. Це дійсно визначна подія, яка зігріває серця рідних та шанувальників творчості Петра Ребра. Міська влада Запоріжжя завжди підтримувала та буде підтримувати подібні ініціативи, - наголосив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Олександр Ніколаєнко.

Меморіальну дошку відкрили голова Вознесенівської райадміністрації Олександр Ніколаєнко та донька видатного літератора Оксана Ребро.

Присутні вшанували пам'ять Петра Ребра та поклали квіти до меморіалу.