У Запоріжжі відзначили День Державного прапора

23.08.2020 10:50

23 серпня в Україні відзначають День Державного прапора. Символічно, що це відбувається напередодні Дня Незалежності, адже саме синьо-жовтий прапор вже багато років є символом боротьби за незалежність нашої держави. Традиційно заходи до Дня Державного прапора проходять у різних регіонах України. У тому числі і у Запоріжжі. Сьогодні Державний прапор урочисто підняли на острові Хортиця, на одному з найвищих флагштоків в Україні.

Сьогодні на острові Хортиця відбувся святковий захід до Дня Державного прапора України. Синьо-жовтий прапор урочисто підняли поряд з Музеєм історії запорозького козацтва. Саме тут розташований один з найвищих флагштоків у нашій державі. Традиційно 23 серпня Державний прапор на Хортиці разом підняли учасник АТО, військовослужбовець, вихованець ліцею «Захисник».

Серед учасників цьогорічної урочистої церемонії підняття Державного прапора України військовослужбовці 55-ї артилерійської бригади, Національної гвардії України. Їх з повним правом можна назвати головними героями свята. Адже саме військовослужбовці останні 6 років під синьо-жовтим прапором захищають незалежність та територіальну цілісність України.

У пам’ять про тих хто загинув захищаючи Україну було оголошено хвилину мовчання. На острові Хортиця сьогодні також вперше розгорнули стометровий Державний прапор України. У церемонії взяли участь військовослужбовці.

Цього року святкування на острові Хортиця Дня Державного прапора пройшло з урахуванням карантинних вимог та з меншою ніж звичайно кількістю учасників. До присутніх звернулися представники обласної та міської влади. Під час виступів відзначалося, що синьо-жовтий прапор є одним з головних символів української держави, незалежності України.

Свято завершилося виступом військового оркестру Національної гвардії України, який виконав українські музичні композиції.