У Запоріжжі збільшать фінансування ремонтів житлових будинків

26.08.2020 17:40

Депутати внесли зміни в програму розвитку та утримання житлово-комунального господарства м. Запоріжжя на 2018-2022 роки.

Так, зокрема додаткові 2,7 мільйони гривень буде виділено з міського бюджету на проведення капітальних ремонтів спільного майна в багатоквартирних житлових будинків на умовах співфінансування. Нагадаємо, ця програма діє в Запоріжжі третій рік поспіль. Завдяки її реалізації в 2016-2019 роках вибіркові капітальні ремонти були виконані в понад 300 будинках ОСББ. Цього року програму продовжили, а її фінансування збільшили.

Також планується виділити кошти на ремонт гуртожитку по вул. Земського лікаря Лукашевича, 2, який постраждав від пожежі та реконструкцію будинку по вул. Вінтера, 50.

Окрім цього депутати затвердили виділення коштів на будинок по пр. Соборному, 234. 655 тисяч гривень спрямують на розробку проєктно-кошторисної документації для подальшої реконструкції будівлі.

Ще додатково 20,7 млн грн передбачать на роботи з утримання та ефективної експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства, де головними розпорядниками є районні адміністрації. Депутати проголосували за внесення змін до програми.