У Запоріжжі визначили місце для будівництва монументу учасникам АТО/ООС

26.08.2020 11:53

Міський голова Володимир Буряк та заступник міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко обговорили питання підтримки ветеранів АТО/ООС, сімей загиблих у Запоріжжі, перспективи будівництва меморіалу учасникам АТО у місті та багато іншого. Зустріч відбулась сьогодні у міськвиконкомі.

Міський голова Володимир Буряк сьогодні зустрівся з заступником міністра у справах ветеранів АТО/ООС Олександром Терещенком. Заступника міністра цікавила реалізація у Запоріжжі програм, спрямованих на підтримку ветеранів, членів сімей загиблих.

- У Запоріжжі реалізується низка подібних програм. Однак сьогодні, на мою думку, важливо було б впровадити загальнодержавну програму будівництва житла для учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих. Запоріжжя не зможе реалізувати її самостійно, але готове взяти участь у співфінансуванні, - сказав Володимир Буряк.

Олександр Терещенко висловив думку, що ветеранам АТО/ООС, членам сімей загиблих важливо відчувати підтримку з боку влади, громадян. Один з напрямків – забезпечення житлом.

- Приїхав для того щоб спільно з місцевим самоврядуванням сформувати політику по відношенню до ветеранів у Запоріжжі. Згоден, що одне з важливих питань забезпечення учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих житлом. Адже багато хто не має можливості самостійно його придбати. Дійсно потрібна державна програма будівництва такого житла, над чим ми також працюємо, - зазначив Олександр Терещенко.

Заступник міністра також поцікавився перспективами будівництва меморіалу учасникам АТО/ООС у Запоріжжі. На його думку, таким чином запоріжці вшанують подвиг тих хто захищав та захищає незалежність та територіальну цілісність України.

- У Запоріжжі визначене місце, де планується встановити такий монумент. Це площа Волі. Створена конкурсна комісія. Тепер громадські організації ветеранів повинні спільно визначити, який пам’ятник вони хочуть бачити. Міська влада готова профінансувати його будівництво, - заявив Володимир Буряк.

Також під час зустрічі обговорювались питання формату проведення заходів до Дня пам’яті захисників України на території всієї країни та у Запоріжжі.