Володимир Буряк звернувся до прокуратури та екологічної інспекції з вимогою знайти джерело забруднення

31.08.2020 13:25

Міський голова Володимир Буряк доручив підготувати звернення до прокуратури, екологічної інспекції, Держпродспоживслужби. Головна вимога – знайти джерело забруднення, яке призвело до появи у Дніпрі плями шкідливої речовини, притягнути винних у цьому до відповідальності.

29 серпня у річці Дніпро спеціалістами міської рятувальної служби була виявлена пляма невідомої речовини. Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій провела засідання з цього приводу. Було прийняте рішення звернутися до екологічної лабораторії для того, щоб її спеціалісти взяли проби та повідомили про склад речовини. На період вивчення цієї ситуації купання на міських пляжах вирішили обмежити. Інформація про це повідомлялася відпочиваючим на міських пляжах.

Сьогодні під час оперативної наради у міськвиконкомі радник міського голови Валерій Еделєв повідомив, що аналіз підтвердив, що виявлена речовина є шкідливою для здоров’я. Однак проби бралися безпосередньо у середині плями. Сьогодні спеціалісти братимуть проби на міських пляжах для того щоб перевірити наскільки це вплинуло на стан води. На даний момент міські пляжі залишаються закритими, купання на них заборонене. Рішення про можливе відкриття пляжів прийматиметься за результатами зроблених сьогодні аналізів води.

Спеціалісти зараз не називають джерело забруднення, місце його знаходження. Можливо воно знаходиться за межами Запоріжжя. Міський голова Володимир Буряк відзначив, що зараз важливо встановити джерело забруднення, для цього необхідно звернутися до профільних служб.

- За моїм дорученням вже підготовлено листи до Держпродспоживслужби, екологічної інспекції з вимогою розібратися у ситуації. Вважаю, що також необхідно звернутися до прокуратури. Необхідно не лише встановити джерело забруднення, а й притягнути винних до відповідальності, - зазначив Володимир Буряк.