Ще один європейський тролейбус готується до виходу на маршрут

31.08.2020 16:00

У Запоріжжі почали обкатку шостого за ліком двосекційного тролейбусу Van Hool європейського виробництва, який прибув до Запоріжжя. У тролейбусному парку № 2 йому присвоїли бортовий номер 226. Він так само, як і його попередники може працювати не тільки від контактної мережі, але й за допомогою дизель-генератора.

Сьогодні транспорт пройшов тестові випробування – без пасажирів здійснив рейс від тролейбусного парку №2 до вокзалу «Запоріжжя-2» й у зворотному напрямку, а вже відзавтра курсуватиме за маршрутом № 14 «Сімферопольське шосе – Набережна магістраль».

Кузов тролейбусу тридверний. Загальна пасажиромісткість складає 150 осіб. Також тут передбачені всі можливості для комфортного перевезення людей з інвалідністю, або мам з візочками: низька підлога й система нахилу у правий бік.

- Цей транспорт зарекомендував себе з гарного боку. Такі тролейбуси, які у простолюдді звуться «гармошками» нині дуже актуальні. Через карантин кількість пасажирів у салоні має обмежуватись місцями для сидіння. У даному тролейбусі, завдяки його великим розмірам, одночасно можуть їздити 43 особи – саме стільки в ньому обладнаних для сидіння місць, - розповів начальник тролейбусного парку № 2 Олег Переверзєв

Також тролейбус оснащений системою кондиціонування, GPS-навігації та аварійним автономним ходом - дизель-генератором, завдяки якому може рухатися кілька кілометрів без контактної мережі й об’їжджати перешкоди: на випадок від’єднання штангових струмоприймачів, або перекриття руху через ДТП на дорозі.

Нагадаємо, останні кілька років у Запоріжжі успішно розвивається транспортна інфраструктура. Придбано 95 великих автобусів, 16 тролейбусів, у тому числі з автономним ходом. Реалізується програма «Запорізький трамвай». Відкрито 10 нових маршрутів з великими комунальними автобусами, новий тролейбусний маршрут №1 між центром міста та островом Хортиця. Вже з 1 вересня запрацює маршрут №2, який з’єднає Бородінський мікрорайон з Хортицьким районом.

Також зазначимо, Запоріжжя впроваджує безконтактну систему оплати проїзду в муніципальному транспорті. Розрахуватися за проїзд у трамваях, тролейбусах і автобусах можна буде у зручний та безпечний для пасажирів спосіб - банківськими картками, а також безконтактно за допомогою смартфону.