У Запоріжжі триває реконструкція колон на Алеї Трудової Слави

09.09.2020 14:24

Підрядники армують та заливають бетоном верхню частину колон. Після цього буде змонтоване освітлення та облаштована територія.

Нагадаємо, вхідна група з колонами на Алеї Трудової Слави була побудована на насипному ґрунті. Через це з часом колони почали нахилятися. Крен був до 30 см. Були виконані необхідні обстеження та розроблений проєкт реконструкції. Роботи стартували в червні.

Для того, аби усунути крен, довелося повністю знести колони та залити їх наново. Підрядники підготували необхідну основу, аби запобігти нахилу в подальшому. Глибина фундаменту вдвічі більша, ніж у попередніх колон.

- До кінця місяця ми завершимо всі роботи, виконаємо благоустрій та підключимо освітлення. Колони збережуть свою автентичність, всі декоративні елементи будуть збережені. Також буде змонтоване сучасне LED-освітлення. Сьогодні ми заливаємо бетоном другу колону. Потім розпочнемо монтаж світильників, - розповів керівник підрядної організації Роман Самченко.

Загалом на заливку фундаменту та колон використали близько 20 кубічних метрів бетону. Також підрядники замовили спеціальну конусну опалубку. Завдяки цьому після заливки колони не потребують особливих додаткових робіт, їх необхідно буде лише зашпаклювати та пофарбувати. Роботи з реконструкції вхідної групи мають завершити до кінця вересня.