За дорученням Володимира Буряка у Запоріжжі спростили реєстрацію у комунальних гуртожитках

10.09.2020 15:10

У Запоріжжі спростили процедуру реєстрації місця проживання у гуртожитках комунальної власності. Перші запоріжці вже змогли пройти реєстрацію за спрощеною процедурою. Про це було повідомлено сьогодні під час оперативної наради, яку провів міський голова Володимир Буряк.

Нагадаємо, в комунальній власності міста знаходиться понад 50 гуртожитків. У них проживають тисячі людей. До останнього часу стояло питання, яке потребувало вирішення – складна процедура реєстрації місця проживання у гуртожитках. З цього приводу запоріжці звернулися до міського голови Володимира Буряка.

Минулого тижня міський голова доручив директору департаменту реєстраційних послуг міської ради Олександру Казанцеву розробити механізм спрощення цієї процедури. Володимир Буряк наголосив, що реєстрація місця проживання в гуртожитках має бути максимально простою та швидкою.

Сьогодні під час апаратної наради керівник департаменту доповів Володимиру Буряку, що доручення виконане. Процедуру реєстрації місця проживання у гуртожитках, які знаходяться у комунальній власності міста, спрощено. Запоріжці, які подавали відповідні заяви, проінформовані про зміну процедури.

- У нас були зареєстровані 112 заяв громадян, які проходили процедуру реєстрації місця проживання у комунальних гуртожитках. Більшість з них вже обдзвонили та проінформували про зміни, які відбулися. Шестеро заявників вже змогли зареєструвати місце проживання у гуртожитку за спрощеною процедурою, - зазначив Олександр Казанцев.

Для реєстрації місця проживання у комунальному гуртожитку можна звертатися до відділів реєстрації фізичних осіб по районах міста. Документами, що надають право на реєстрацію місця проживання в гуртожитках, що належать територіальній громаді міста Запоріжжя, є ордер або договір найму (піднайму, оренди). У разі відсутності зазначених документів реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою наймача та членів його сім’ї. Відповідна інформація розміщена на сайті департаменту реєстраційних послуг міської ради.