Володимир Буряк розповів про плани розвитку місць відпочинку у Запоріжжі

11.09.2020 09:55

У Дніпровському районі Запоріжжя створять сучасну зону відпочинку. Окрім вже реконструйованого Правобережного пляжу, до неї увійдуть площа та парк Енергетиків, площа Запорізька. Про такі плани сьогодні написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі вже кілька років успішно реалізується програма розвитку місць відпочинку. Реконструюють сквери, пляжі, проспекти. Запоріжжя вже отримало сучасний проспект Маяковського, сквер Театральний і так далі. Про результати реалізації відповідної програми та плани створення масштабної зони відпочинку у Дніпровському районі повідомив сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що вже реконструйовано проспект Маяковського в Вознесенівському районі, сквер Театральний в Олександрівському районі, Правобережний пляж у Дніпровському районі, парк Гагаріна в Комунарському районі, виконано першу чергу робіт у сквері 30-річчя визволення України в Заводському районі. Змінилися на краще парки Бочарова та Клімова в Шевченківському районі. Досить скоро запоріжці зможуть прогулятися іще одним реконструйованим сквером в Олександрівському районі, який більшість традиційно називає сквером Піонерів. Попереду ще один масштабний проєкт.

- У моїх планах – створення зони відпочинку в Дніпровському районі, яка розташована на двох берегах Дніпра. Вже наступного року буде розпочата реконструкція території біля Правобережного пляжу та парку Енергетиків, яка має назву площа Енергетиків. Збережемо тут зелені насадження, облаштуємо пішохідні доріжки, систему поливу, сучасне зовнішнє освітлення. Наступний крок – реконструкція парку Енергетиків. Таким чином на правому березі Дніпра буде створено єдину сучасну зону відпочинку, - написав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що на протилежному березі Дніпра частиною єдиного оновленого комплексу стане площа Запорізька. Роботи з її реконструкції вже розпочалися та триватимуть наступного року. Буде реконструйовано і Міський палац дитячої та юнацької творчості з прилеглою територією неподалік площі Запорізької.

Є й інші плани з розвитку зон відпочинку у різних районах Запоріжжя. Початок реконструкції головного парку міста – «Дубового гаю», завершення реконструкції пляжної зони на вулиці Лейтенанта Шмідта в Заводському районі, продовження робіт у сквері Ювілейному в Хортицькому районі, в парку Гагаріна та сквері 30-річчя визволення України, будівництво нового парку біля Набережної магістралі, облаштування парку Шевченка в Шевченківському районі.