У Запоріжжі допомагатимуть малому бізнесу сплачувати відсотки по кредитах, до програми приєднався ще один банк

11.09.2020 13:25

Ще один український банк підписав з Запорізькою міською радою Меморандум про співпрацю у рамках реалізації державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Сьогодні документ підписали міський голова Запоріжжя Володимир Буряк та керівник філіалу «Укрексімбанку» у Запоріжжі Іван Лут.

Нагадаємо, міський бюджет допомагатиме мікропідприємцям, представникам малого бізнесу, які отримують кредити у рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Місто компенсуватиме вказаним підприємцям 5% процентної ставки по кредитах, які не перевищують 600 тисяч гривень. 21 серпня відповідний Меморандум міський голова Володимир Буряк підписав з «Укргазбанком» та «Ощадбанком». Сьогодні до угоди приєднався ще один український банк – «Укрексімбанк» («Державний експортно-імпортний банк України»).

- Вважаю, що державна програма «5-7-9» може стати стимулом для розвитку бізнесу, у тому числі й у нашому місті. Запоріжжя також вирішило зробити внесок у її реалізацію, компенсуючи 5% кредитної ставки по кредитах до 600 тисяч гривень. У серпні підписали відповідний Меморандум з «Украгазбанком» та «Ощадбанком». Приємно, що тепер до них приєднується і «Укрексімбанк», - сказав Володимир Буряк.

Рішення про компенсацію вказаним категоріям бізнесу відсотків за кредитами програми «Доступні кредити 5-7-9%» за рахунок коштів бюджету міста було прийняте у рамках міської програми виходу з коронакризи. Її розробили за дорученням Володимира Буряка. Головна мета – підтримати на місцевому рівні малий та середній бізнес, який зазнав збитків в умовах карантинних обмежень, затверджених в Україні.

- Наш банк приєднується до Меморандуму стосовно співпраці у реалізації державної програми «5-7-9». Ми також готові співпрацювати з містом за іншими напрямками. Головна спеціалізація нашого банку – великий бізнес, але міські ради також є надійними клієнтами, тому ми зацікавлені у співробітництві, - зазначив Іван Лут.

Зазначимо, у рамках реалізації міської програми виходу з коронакризи також було внесено зміни до рішення міської ради «Про затвердження ставок єдиного податку». У результаті з 1 червня по 31 серпня у Запоріжжі звільнили від єдиного податку фізичних осіб-підприємців, які входять до І групи платників. Встановлено на 3 квартал нульову ставку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на об’єкти нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб та площа яких не перевищує 300 квадратних метрів. Розповсюджувачам зовнішньої реклами зменшили з 1 травня по 31 липня на 50% розмір плати за тимчасове користування місцями розміщення рекламних засобів, які перебувають у комунальній власності громади Запоріжжя і т.д.