Запорізька сім’я отримала ордер на трикімнатну квартиру

11.09.2020 14:40

У Запоріжжі продовжується відселення родин з аварійних будинків. Вже кілька років квартири купують коштом міста. Зрозуміло, що відповідна міська програма залежить від можливостей міського бюджету. Зокрема сьогодні міський голова Володимир Буряк вручив ордер та ключі від квартири сім’ї, яка мешкала до останнього часу в будинку по вул. Посадочній.

У Запоріжжі ще одна родина отримала квартиру та зможе переселитися з аварійного житла. Квартиру було придбано за кошти бюджету міста. Сьогодні міський голова Володимир Буряк вручив ордер та ключі від квартири Олені Вінніченко та іншим членам її сім’ї.

У рамках міської програми родина сама обрала квартиру, яку б хотіла придбати. Зрозуміло, у відповідності з діючими законодавчими нормами. Тепер вони житимуть у трикімнатній квартирі в одному з будинків на вул. Євпаторійській.

- Вважаю правильним прийняте рішення про те, що при купівлі квартири для відселення з аварійного житла сім’я сама обирає собі квартиру. Вітаю вас із новосіллям. Сподіваюся, що нове житло стане для вас справжньою затишною домівкою, - сказав Володимир Буряк.

Цього року місто планує придбати ще одну квартиру – двокімнатну – для іншої родини, яка теж зможе переселитися з аварійного будинку. Загалом у 2018-2020 роках місто придбало вже 10 квартир для відселення мешканців.

За словами Олени Вінніченко, родина проживала в будинку, який був побудований зразу після війни, традиційно такі будинки у Запоріжжі називають бараками. Отримання нового житла стало подією для всієї родини. У придбаній квартирі житимуть 5 членів сім’ї.