Володимир Буряк вимагає зберегти Державну екологічну інспекцію у Запорізькій області

14.09.2020 15:50

Міський голова Володимир Буряк звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з приводу планів Уряду щодо ліквідації Державної екологічної інспекції у Запорізькій області. Це передбачає Постанова Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2020 року №802. У листі, який підписав Володимир Буряк, наголошується на неприпустимості ліквідації Державної екологічної інспекції у Запорізькій області.

9 вересня була прийнята Постанова Кабінету Міністрів України, якою передбачена ліквідація Державних екологічних інспекцій у низці областей України. У тому числі й у Запорізькій. Замість них планується утворити міжрегіональні територіальні органи Державної екологічної інспекції.

Зокрема планується утворити Державну екологічну інспекцію Південного округу, яка працюватиме у Запорізькій та Херсонській областях. При цьому існує можливість, що керівництво підрозділу працюватиме у Херсонській області. Це питання обговорювалося сьогодні під час оперативної наради, яку провів міський голова Володимир Буряк.

-  Наразі Державна екологічна інспекція має право проводити перевірки дотримання екологічних норм на підприємствах. При цьому органи місцевого самоврядування такого права не мають, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що питання екології було та залишається актуальним для Запоріжжя. Такою є позиція не лише міської влади, а й запоріжців. Саме тому ліквідація у Запорізькій області місцевого обласного підрозділу Державної екологічної інспекції є неприпустимим.

- З одного боку на всіх рівнях оголошується, що питання екології, стану навколишнього середовища є одним з найбільш актуальних. Не можу з цим не погодитися, це дійсно так. З іншого боку планується ліквідувати Державну екологічну інспекцію у Запорізькій області, створивши міжрегіональний підрозділ. Тут виникає багато питань. У тому числі й наскільки це доцільно, чи зможе підрозділ працювати ефективно, де буде розташовуватись. Тому вважаю неприпустимим таке рішення, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова доручив підготувати листа щодо недоцільності ліквідації Державної екологічної інспекції у Запорізької області на ім’я Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Володимир Буряк вже підписав листа, який буде відправлено до Кабінету Міністрів України.