В Олександрівському районі триває сезонний покіс трав

15.09.2020 16:00

У всіх районах Запоріжжя йде плановий покіс трав і боротьба з карантинними рослинами. Так, в Олександрівському районі сьогодні, 15 вересня, підрядна організація провела роботи за адресою вул. Дніпровська, 4, де знаходиться житловий багатоквартирний будинок.

Підрядники виконують покіс карантинних трав у зоні так званих «білих плям» - територій, які не належать ні КРБП «Зеленбуд», ні іншим організаціям, і тому потрапляють під відповідальність районної адміністрації.

Сьогодні працюють в районі Набережної магістралі, від вулиці Дніпровської до Благовіщенської. Бур'яни знищують механічним способом за допомогою мотокіс. Таким чином тут впорядкували близько 3,5 тис. квадратних метрів території.

- Виділено кошти на покіс цих об'єктів, це близько - 290 тис. грн. Нещодавно нам для цього додатково виділили з міського бюджету ще 173 тис. грн, щоб ми змогли охопити ще більшу площу робіт. Таким чином за підтримки міського голови Запоріжжя нам вдається утримувати території в належному санітарному стані. Нагадаю, що районна адміністрація відпрацьовує всі заявки, згідно з якими потім плануємо і виконуємо покіс, - зазначив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Всього цього місяця заплановано здійснити покіс на території близько 66 тис. квадратних метрів.

Нагадаємо, роботи стартували наприкінці травня і триватимуть до жовтня.

Загалом в Олександрівському районі таких адрес - «білих плям» - близько 20-ти, площею майже 130 тис. кв. м. Працюють підрядники по колу, повертаючись повторно до вже відпрацьованих ділянок.