У Центрі дозвілля дітей та юнацтва Вознесенівського району провели день відкритих дверей

16.09.2020 10:55

Позашкільний навчальний заклад «Центр дозвілля дітей та юнацтва Вознесенівського району» відвідують більше тисячі маленьких мешканців центрального району міста. Тут для них є й художні, і вокальні, і спортивні студії, де кожен може обрати собі заняття до смаку. 15 вересня у закладі провели день відкритих дверей. На захід завітали вихованці центру та їх батьки, мешканці району та почесні гості – голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Олександр Ніколаєнко, депутати міської та обласної рад, керівництво департаменту освіти і науки Запорізької міської ради.

Як розповіла виконувачка обов’язків директора Центру дозвілля для дітей та юнацтва Олена Тригуб, тривалий карантин дав можливість вихованцям зрозуміти, наскільки вони люблять проводити в Центрі свій час, і діти з радістю прийшли на свято поспілкуватися з керівниками гуртків та своїми друзями, продемонструвати свої таланти.

- Цього року я з радістю прийняла цю відповідальну посаду, і сподіваюсь, що довгий час буду разом зі своїми педагогами і з дітьми, і ми багато зробимо для розвитку дитячої творчості. На посаді я близько місяця, проте за цей час встигла полюбити вихованців. Ми відкриваємо двері та запрошуємо у «Містечко дитячих мрій». Ми запрошуємо, батьків, які є нашими партнерами, вихованців центру, а також місцевих жителів. Вони зможуть ознайомитися з діяльністю Центру дозвілля для дітей та юнацтва, дізнатись, які тут є гуртки, а також взяти участь у творчих майстер-класах, - розповіла Олена Тригуб.

Центр дозвілля дітей та юнацтва Вознесенівського району має 7 філій по всьому району, тож діти можуть займатися улюбленим видом творчості неподалік від дому. Вихованці Центру беруть активну участь у змаганнях всіх рівнів та є їх неодноразовими призерами та лауреатами. Крім того, є тут і студія «Малятко» для дошкільнят, яка відома не лише в районі, а й в усьому місті. Там займаються 74 дитини, і є великий попит на заняття в групах студії.

Як розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Олександр Ніколаєнко, та освіта, яку здобувають діти в родинах, міських навчальних та позашкільних навчальних закладах, дозволяє їм гармонійно та різнобічно розвиватися.

- Ми приходимо у Центр дозвілля дітей та юнацтва, як у свій рідний дім. Дуже приємно, коли і педагогічний колектив, і батьки підтримують прагнення дітей наповнювати своє дозвілля творчістю. Я впевнений, що разом з керівництвом Центру, депутатським корпусом ми будемо крок за кроком покращувати дозвілля дітей Вознесенівського району, - зазначив Олександр Ніколаєнко.

Також цього року в Центрі планують відкрити інклюзивну групу для дітей з особливими освітніми потребами. Наразі методист складає план роботи з такими дітьми аби залучати їх до творчості.

Крім того, в районній адміністрації запланували наступного року привести до ладу територію навколо Центру дозвілля дітей та юнацтва Вознесенівського району, зокрема облаштувати новий тротуар, щоб батькам і дітям було зручно та безпечно відвідувати заклад.